Paljon hyvää palautetta saaneet vuorovaikutteiset kuntapäättäjien iltakahvit jatkuvat Jyväskylässä. Syksyllä 2019 kaupungin luottamushenkilöt ja viranhaltijat vierailevat asuinalueilla neljänä keskiviikkona: 4.9. Korpilahdella, 18.9. Palokassa, 9.10. Tikkakoskella ja 6.11. Kuokkalassa. Saadun palautteen perusteella aiemman puolentoista tunnin sijaan keskustelulle varataan nyt kaksi tuntia, klo 18-20. Kahvia on tarjolla jo vähän ennen kuutta. Tervetuloa!

Jyväskylän kaupungin päättäjien iltakahvit ovat yksi tapa vahvistaa vuorovaikutusta asukkaiden, kaupungin viranhaltijoiden ja päättäjien kesken. Tilaisuuksista kertyvää tietoa hyödynnetään kaupungin palvelujen kehittämisessä. Äänessä eivät ole vain kaikkein kovaäänisimmät, vaan illat on suunniteltu niin, että kaikki pääsevät mukaan keskusteluun. Aiempiin tilaisuuksiin on osallistunut paikasta riippuen 20 – 60 asukasta ja alueen toimijoiden edustajaa. Kaupungin luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita paikalla on aina noin 10 – 15 kerrallaan.

Kaavoitus, kokoontumistilat, bussiyhteydet ja kevyen liikenteen väylät puhututtivat edellisellä kierroksella

Kun iltakahvit nyt palaavat puolentoista vuoden kuluttua samoille kylille ja asuinalueille, niin alkajaisiksi tarkistetaan edelliskerran kärkiteemat. Ovatko asiat edenneet ja ratkenneet suotuisasti, vai onko niihin tartuttava nyt uudestaan? Korpilahdella pohdittiin puolitoista vuotta sitten muun muassa järjestöjen tilakysymyksiä, Palokassa koulumatkan turvallisuutta, Tikkakoskella huolestuttivat kevyen liikenteen väylien kunto ja Kuokkalassa terveyspalvelujen säilyminen alueella. Keskustelun pohjaksi voi vaikka lukaista edellisten iltakahvien muistiot sekä vastausosiot ja pohtia ovatko asiat ratkenneet odotetusti, vai ovatko asiat edelleen ajankohtaisia ja tarvitsevat toimenpiteitä. Vai onko asuinalueella kenties jotain muuta, hyvää tai kehitettävää, jonka haluaisit tuoda yhteiseen keskusteluun? Aiempien iltakahvitilaisuuksien muistiot ja vastaukset löytyvät täältä:  www.jyvaskyla.fi/osallistu/illat.    

Iltakahveille ovat tervetulleita myös keskuksista kauempana asuvien kylien ja asuinalueiden asukkaat  

Tilaisuuksia ei valitettavasti ole mahdollista järjestää joka kierroksella kaikilla kylillä, vaikka puolitoista vuotta kestävä yksi kokonainen kierros käykin jokaisella kaupungin neljästätoista suuralueesta. Iltakahvit ovatkin tarkoitettu kaikille suuralueen asukkaille ja toimijoille. Esimerkiksi tämän syksyn ensimmäiseen, Korpilahden keskustassa järjestettävään tilaisuuteen toivotaan myös Korpilahden eri kylillä asuvia sekä laajasti Korpilahden alueen asukas- ja kyläyhdistyksiä. Suuraluejako ja tilastotietoa Jyväskylän neljästätoista suuralueesta löytyy verkosta: https://www.jyvaskyla.fi/jyvaskyla/tilastot/aluekohtaista-tietoa-jyvasky... sekä kaupungin karttapalvelusta: https://kartta.jkl.fi/. 
  
Syksyn 2019 päättäjien iltakahvitilaisuudet Jyväskylässä keskiviikkoisin klo 18-20:
- 4.9. Korpilahti, Korpilahden päiväkoti (Kirkkolahdentie 2)
- 18.9. Palokka-Puuppola, Savulahden päiväkoti-koulu (Savulahdentie 1)
- 9.10. Tikkakoski-Nyrölä, Tikkakosken yhtenäiskoulu (Koulukatu 10)
- 6.11. Kuokkala, Kuokkalan yhtenäiskoulu (Liitukuja 4)   

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, 
- kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela, p. 050 554 7167
- osallisuuskoordinaattori Hanna Tenhunen, p. 014 266 7270 ja erikoisuunnittelija Jukka Laukkanen, p. 014 266 3070