Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen toimintakausi starttaa maanantaina 2.9.2019. Lapsille, nuorille ja perheille on tarjolla monipuolisesti matalan kynnyksen liikuntaryhmiä. Lasten ja nuorten soveltavassa liikunnassa on tarjolla niin viikoittain kokoontuvia ryhmiä, Hyppää ja hymyile –lajikokeiluja, soveltavan liikunnan tapahtumia kuin eri lajien yhteistyöryhmiä urheiluseurojen kanssa. Maksuttomat liikuntatuotteet LiikuntaVeturi ja LiikuntaLaturi toimivat jo tuttuun tapaan tarjoten ohjattuja liikuntaryhmiä useasta eri lajista eri puolilla Jyväskylää.

LiikuntaVeturi on tarkoitettu perheille ja 9–12-vuotiaille lapsille. Perheryhmiin voi osallistua ilman ilmoittautumista. Viimekaudelta tutut Palokan perhepalloilu, AaltoAlvarin omatoiminen uintivuoro ja Puuppolan perhejumppa jatkavat ohjelmassa.  Uusia perheryhmiä ovat perhevoimistelu ja perhepaini Vaajakoskella. 9–12-vuotiaden ryhmiin ilmoittaudutaan LiikuntaVeturin nettisivujen kautta osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/liikuntaveturi. Vapaita paikkoja on vielä mm. Judomaisessa kamppailuveturissa, salibandyssä sekä palloilu & futsal –vuorolla.

LiikuntaLaturin ryhmät ovat 13–19-vuotialle nuorille. Sen ohjelmassa on lähes 20 maksutonta vuoroa viikoittain eri puolilla Jyväskylää. Lajeina ovat mm. kendo, salibandy, katutanssi, kuntosali, keilailu, kuntonyrkkeily, parkour ja uinti. Uusia lajeja ovat pehmomiekkailu, dance, cheertanssi, BaILO ja hötsäily. Ryhmät järjestetään yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen ja yhdistysten kanssa. Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki nuoret liikuntataidoista riippumatta. Mukaan voi tulla ilman ilmoittautumista, eikä toimintaan tarvitse sitoutua. Mahdollisuus on kokeilla yhtä, tai vaikka kaikkia tarjolla olevia lajeja.

Viime kaudella alkanut KouluPT-toiminta laajenee

Vuosi sitten startannut kouluPT-toiminta jatkuu yläkouluilla. KouluPT-toiminta käynnistyi Palokan yhtenäiskoululla ja nyt sitä on tarjolla myös Kuokkalassa, Huhtasuolla sekä Kilpisen koululla. Palvelua kehitetään ja laajennetaan tulevana syksynä. KouluPT-toiminta on maksutonta henkilökohtaista liikunta- ja ravintoneuvontaa yläkoulun oppilaille koulupäivän aikana. Toiminta on tarkoitettu nuorille, jotka kaipaavat tukea liikunnan aloittamiseen, haluavat löytää liikuntaharrastuksen tai saada tietoa liikunnasta, ravinnosta ja unesta. Palvelu on osa palkittua Liikkuva koulu –toimintaa.

Tutustu lasten ja nuorten liikuntapalveluihin tarkemmin osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/liikunta/lapsetjanuoret

Lisätietoja

LiikuntaVeturi ja lasten ja nuorten soveltava liikunta: erityisliikunnanohjaaja Kati Siitari
p. 014 266 4269, kati.siitari[at]jyvaskyla.fi

LiikuntaLaturi ja kouluPT-toiminta: liikunnanohjaaja Reeta Jääskeläinen
p. 014 266 7530, reeta.jaaskelainen[at]jyvaskyla.fi

Asiasanat: