Jyväskylän varhaiskasvatuksen kerhojen toimintavuosi on käynnistynyt uudistunein palveluin. Jatkossa yli 3-vuotiaiden kerhot kokoontuvat kolmena päivänä viikossa ja asiakkaiden toiveisiin on vastattu lisäämällä perhekahvilatoimintaa myös alkuiltoihin.

Varhaiskasvatuksen kerhot, perhekerhot, perhekahvilat ja perhepuistot ovat osa varhaiskasvatusta ja hyvä vaihtoehto 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse varhaiskasvatusta kokopäiväisesti. Kerhotoiminta sopii hyvin myös kotona hoidettaville lapsille, joille halutaan säännöllistä ryhmätoimintaa. 

Kerhoihin ilmoittaudutaan varhaiskasvatuksen Sähköinen asiointi -nettisivulla. Alle 3 -vuotiaiden kerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa ja yli 3 -vuotiaiden kerhot kolme kertaa viikossa eri puolilla Jyväskylää perhepuistojen ja päiväkotien yhteydessä. Kerhokerran kesto on 3,5 tuntia aamu- tai iltapäivisin. Jokaiselle kerholapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä perheen kanssa. Kolme kertaa viikossa kokoontuvan kerhon kuukausimaksu on 66 euroa, kaksi kertaa viikossa kokoontuvan 44 euroa ja kerran viikossa kokoontuvan kerhon maksu on 22 euroa kuukaudessa. Maksuun sisältyy lämmin ateria tai välipala. Kerhoihin osallistuminen ei vaikuta kotihoidontukeen. Kerhosta voi hakea maksuvapautusta tulojen, toimeentulotuen tai harkinnanvaraisuuden perusteella. Lomake maksuvapautuksen hakemiseen löytyy varhaiskasvatuksen Maksut ja palveluseteli –nettisivulta

Iltaperhekahvilat Mannilan, Kotimäen ja Kortepohjan päiväkodilla 

Maksuttomat ja kerran viikossa kokoontuvat perhekahvilat ovat kaikille avoimia ja hyviä kohtaamispaikkoja oman asuinalueen muiden perheiden kanssa. Aamupäivisin perhekahvilatoimintaa on Mäki-Matin ja Yrttisuon perhepuistoissa, Kangasvuoren, Liinalammin ja Savulahden päiväkotikouluilla, Keljonkankaan, Pappilanvuoren ja Haukkamäen päiväkodeilla sekä Ilvespuistossa.   

Uutta on, että jatkossa perhekahvilatoimintaa järjestetään myös klo 15-18.00 välisenä aikana Mannilan, Kotimäen tai Kortepohjan päiväkodeilla. Iltaperhekahvilaan voi tulla yhdessä koko perheen kanssa, vaikka työpäivän jälkeen. Lapsille on tarjolla leikkiseuraa ja vanhemmilla on mahdollisuus saada vertaistukea omaan vanhemmuuteen. Sapere-ruokakasvatusteemalla iltaperhekahviloissa valmistetaan yhdessä keittoa, jota voi ostaa 1 euron annoshintaan.  Perhekahviloihin ei ole ennakkoilmoittautumista.  

Perhekerhoon lapsi osallistuu vanhemman kanssa  

Perhekerhot kokoontuvat kerran viikossa ja niissä lapsi saa kokemusta lapsiryhmässä toimimisesta yhdessä vanhemman kanssa. Perhekerhoja kokoontuu eri puolilla Jyväskylää: Yrttisuon perhepuistossa maanantaisin klo 9.00-12.00, Mäki- Matin perhepuistossa keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9.00-12.00, Kangasvuoren päiväkotikoulussa keskiviikkoisin klo 15-18 ja Haukkamäen päiväkodissa torstaisin klo 9.00-12.30. Lisäksi Keljonkankaan päiväkodilla olisi tarjolla perhekerho perjantaisin klo 8.30 - 12, mikäli perheitä saadaan mukaan.  

Perhekerhoon ilmoittaudutaan varhaiskasvatuksen Sähköinen asiointi –nettisivulla.  Perhekerhon maksu on 6 euroa / kerhokerta / perhe.  
 
Lisätietoja: 
päiväkodin johtaja Elina Moisio, Puistokadun päiväkotikoulu, puh. 014 266 4010 
päiväkodin johtaja Maija Kontro, Keljonkankaan päiväkoti, puh. 014 266 3204