Syyskauden käynnistyessä, 26.8. alkaen, Nuorisovastaanoton puhelinaikoihin tulee pieni muutos, mutta yhteydenottotavat säilyvät entisellään. 

Jyväskylän Nuorisovastaanotto tarjoaa mielenterveys- ja päihdepalveluita 13–22-vuotiaille nuorille ja heidän läheisille. Syyskauden käynnistyessä, 26.8. alkaen, Nuorisovastaanoton puhelinaikoihin tulee pieni muutos, mutta yhteydenottotavat säilyvät entisellään. 

Maanantaisin klo 12-17 nuori voi tulla Nuorisovastaanoton avoimelle vastaanotolle ilman varattua aikaa. Puhelimitse nuorisovastaanotolle voi ottaa yhteyttä maanantaisin klo 13-17, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8-9 ja torstaisin klo 14-16. Nuorisovastaanoton työntekijöiden kanssa voi myös keskustella nimettömästi chatissä torstaisin klo 14-16. Lisäksi Nuorisovastaanoton työntekijän tavoittaa maanantaisin klo 14-16 myös nuorten kohtaamispaikka Bostarista Forumissa.

Nuoret ovat löytäneet Nuorisovastaanoton

Jyväskyläläiset nuoret ovat löytäneet hyvin Nuorisovastaanoton palvelut. Viime vuonna Nuorisovastaanoton asiakkaana oli lähes 800 nuorta.

Nuorisovastaanotolla käyntien määrä riippuu aina nuoren ja hänen läheistensä tarpeesta. Asiakkaiden käyntimäärät vaihtelevat muutamasta käynnistä kymmenen käyntikerran molemmin puolin ja asiakkuudet kestävät muutamasta kuukaudesta vuoteen ja pidempäänkin. 

– Yksi asiakas ja hänen tilanteensa tulee autetuksi muutamalla tapaamisella, toinen vaatii useampia tapaamisia ja pitkäkestoisempaa tukea tai hoitoa, selvittää Nuorisovastaanoton johtava sosiaalityöntekijä Eija Hiltunen. 

Nuorisovastaanotto, Sepänkatu 4 A, 2.kerros (Voimala)
p. 014 266 0150

Näin yhteyttä 26.8. alkaen
-    Avoin vastaanotto maanantaisin klo 12-17. Avoimelle vastaanotolle nuori voi tulla maanantaisin ilman varattua aikaa.
-    Puhelinajat: maanantaisin klo 13-17, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 8-9 ja torstaisin klo 14-16
-    Chat-palvelu on avoinna torstaisin klo 14-16
-    Nuorisovastaanoton työntekijän tapaa maanantaisin klo 14-16 myös nuorten kohtaamispaikka Bostarissa Forumissa.

Jyväskylän nuorisovastaanoton ammattilaiset auttavat 13–22-vuotiaita nuoria ja heidän läheisiään erilaisissa nuoren elämään liittyvissä kriiseissä ja haasteissa. Nuori tai hänen läheisensä voi ottaa yhteyttä nuorisovastaanotolle, jos nuorella on esimerkiksi mielialaan liittyviä ongelmia, päihteiden käyttöä, seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä tai perheessä on sisäisiä ristiriitoja.

Nuorisovastaanoton palvelu on maksutonta ja luottamuksellista. Nuorisovastaanotolle ei tarvita lähetettä. 

Päihdeteemailta nuorten vanhemmille 9.10.

Tulossa: Nuorten vanhemmille suunnattu päihdeteemailta keskiviikkona 9.10. kello 18–20 kaupungintalon juhlasalissa. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Järjestelyistä vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisovastaanotto sekä yhteiskumppaneina muun muassa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, kouluterveydenhuolto, oppilas- ja opiskelijahuolto, ja lastensuojelu sekä Youth Against Drugs, Poliisi, Sovatek, Irti huumeista ry ja Music Against Drugs.

www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto 

Lisätietoja:
johtava sosiaalityöntekijä Eija Hiltunen, p. 014 266 3695, eija.m.hiltunen(at)jkl.fi