Kaikille jyväskyläläisille avoimen Linkki-VIP -palveluliikenteen reitteihin on tehty vuoden 2019 jälkimmäiselle puoliskolle hienosäätöä. Muutosten tarkoituksena on parantaa Linkki-VIP-palvelun laatua. Kun aikataulujen luotettavuus paranee, kuljettajalle jää enemmän aikaa asiakkaiden avustamiseen.

Reittialueita ja pysäkkipisteitä on tarkasteltu uudelleen

Kukin kuudesta Linkki-VIP-autosta liikennöi jatkossa ainoastaan omalla reittialueellaan ja tekee sieltä käyntejä Jyväskylän keskustaan. Reittialueisiin on tehty pieniä, palvelun alueellista kattavuutta parantavia laajennuksia, mutta pääosin autojen palvelualueet ovat entisellään. Reiteiltä on poistettu sellaisia pysäkkipisteitä, joilta kyytiin nousijoita on ollut satunnaisesti tai ei lainkaan. Näin pakolliset aikataulupisteillä käynnit eivät vie turhaan autojen ajoaikaa.

Linkki-VIP-autot 1-4 saapuvat tasatunnein Jyväskylän keskustan Asemakadulle. Poikkeuksena ovat Vaajakosken suunnan Linkki-VIP 5 ja Palokan suunnan Linkki-VIP 6: niiden reittialueilla on laajoja haja-asutusalueita, joten ajoajat ovat huomattavasti keskustassa liikennöiviä autoja pidemmät. Siksi Linkki-VIPit 5 ja 6 ehtivät käydä Jyväskylän keskustassa vain kaksi kertaa ajopäivän aikana.


Muut käytännöt säilyneet samoina

Palveluajat ovat säilyneet entisinä, eli Linkki-VIP-autot liikennöivät arkisin ma-pe noin kello 9–15. Palveluliikenteen asiakas voidaan jatkossakin noutaa kotoa kuten aiemminkin. Kyyti tilataan ennakkoon soittamalla oman alueen Linkki-VIP-auton kuljettajalle.

Palveluliikenteen autoissa voi matkustaa Waltti-matkakortin arvo- ja kausilipuilla tai ostamalla kertamatkalipun kuljettajalta. Asiakas voi halutessaan vaihtaa Asemakadun pysäkillä autoa ja jatkaa matkaa toisen Linkki-VIP-auton kuljetusalueelle. Lippu on voimassa 60 minuuttia osto- tai leimaushetkestä, kuten aiemminkin. Vaihto-oikeus koskee sekä Linkki-VIP-kyytejä että paikallisliikenteen Linkkejä. Lipun voimassaoloaikana lipulla voi tehdä niin monta vaihtoa autosta toiseen, kuin ehtii.


Uusi palveluliikenneopas jaossa 26.8.2019 alkaen

Uusi Linkki-VIP-palveluopas löytyy verkosta palveluliikenteen nettisivuilta http://linkki.jyvaskyla.fi/palveluliikenne, suora linkki oppaaseen http://linkki.jyvaskyla.fi/download/102897_19005_linkki_VIP_aikataulu-web_pienennetty.pdf.

Tuoretta palveluliikenneopasta saa 26.8. käynnistyvästä viikosta lähtien Linkki-palvelupisteestä (Asemakatu 7) sekä kaikista Linkki-VIP-autoista. Palveluliikenneoppaan lisäksi palvelua koskevissa kysymyksissä voi kysyä neuvoa oman alueen Linkki-VIP-kuljettajalta.


Lisätiedot: sovellusasiantuntija Sari Hyötyläinen, p. 014 266 7707, sari.hyotylainen[at]jyvaskyla.fi