KUTU Päivät -tapahtuma huipentuu Jani Halmeen keynote-puheenvuoroon, jossa toimittaja, luova johtaja ja juuri valittu Parikkalan kunniaisäntä tarkastelee nykypäivää ja visioi koko Suomen ja suomalaisen kulttuurin tulevaisuutta muun muassa digitalisaation näkökulmasta. 

Halme on monialainen tekijä, joka tietää mistä puhuu, kun teemana ovat Suomi ja Suomen maakunnat. Twitterissä julkaisemassaan Kotimaan katsaus -videosarjassa Halme lukee ääneen kotimaisia paikallislehtiä tavoitteenaan muun muassa nostaa esille laajaa suomalaista paikallislehdistöä sekä vähentää vastakkainsasettelua Helsingin ja maakuntien välillä. Vuonna 2017 Halmeelle myönnettiin tästä sarjasta arvostettu Bonnierin Suuri Journalistipalkinto. Halme on myös digitalisaation puolestapuhuja ja toimii Ylen aamu-tv:n Jälkidigi-ohjelman raadissa sekä luotsaa yhdessä Tomi Saarisen kanssa YLE Puheella kuultavaa Halme & Saarinen - diginen iltapäivä -radio-ohjelmaa. 

KUTU Päivien kulttuuriammattilaisia kiinnostanee myös, millaisia tehtäviä Parikkalan kunniaisäntä pestiin kuuluu ja mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa Halmeen yhdeksi työkseen ilmoittama patsasoppaan  työ?