Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden tuottama Lasten Lysti on täynnä monipuolista ja laadukasta ohjelmaa. Hauskaa pidetään teatterin, musiikin, tanssin, tapahtumien ja elokuvien parissa. Lystin tämän syksyn teemana on Lystiä kaiken ikää, joten tervetulleita esityksiin ovat lasten lisäksi erityisesti isovanhemmat ja varamummit sekä -vaarit.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Päivi Kaski, p. 014 266 4043, paivi.kaski(at)jkl.fi

Lasten Lystin tapahtumasyksy avataan Lelujen karnevaaleilla torstaina 15.8. klo 17-19 Lounaispuistossa. Lavalla nähdään niin tanssia, teatteria, musiikkia kuin akrobatiaakin. Mukana on lastenkirjoista tuttuja hahmoja, kuten Viiru ja Pesonen sekä Liisa Ihmemaassa kavereineen. Akrobatiaa ja balettia yhdistävän tanssiteatteriteoksen esittää Saga Elgland ja Visa Niemelä. Puistoalueelta löytyy erilaisia puuhailupisteitä ja Jyväskylän kaupunginkirjaston puistokirjasto mukanaan lukumummit ja lukukoira EI-NO sekä Tartu tarinaan -hanke. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lystin ohjelmaa järjestetään eri puolilla kaupunkia

Lasten Lysti juhlii kirjailija Timo Parvelan 30-vuotista taiteilijauraa Ella ja kaverit -juhlakonsertilla kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä perjantaina 13.9. Lavalla nähdään kirjailija itse tarinakonsertin kertojana sekä näyttelijä Saara Jokiaho, joka esittää kaupunginteatterin Ella ja Paterock -musiikkiseikkailussa Ellaa. Konsertin musiikista vastaa Loiskis-orkesteri.

Loistodiskossa fiilistellään upeaa valotaideteosta osana Valon kaupunki -tapahtumaa lauantaina 28.9. Aalto-salissa. Paikan päällä on DJ, tanssin opetusta ja pimeässä hohtavia kasvomaalauksia. Lokakuun alussa järjestetään teemalla Leikkiä kaiken ikää! yhteiset toimintatuokiot ikäihmisille ja lapsille Keltinmäen hyvinvointikeskuksessa ja lähikirjastossa sekä Piippurannan klubilla Kankaalla.

Pikku Papun Musiikkisirkus saapuu Huhtasuon yhtenäiskoululle lauantaina 26.10. Lastenmusiikkia ja leikkisää nykysirkusta yhdistävässä esityksessä on mukana Pikku Papun orkesterin lisäksi sirkusryhmä Blind Gut Company. Linnateatteri vierailee Vaajakummun koululla tiistaina 5.11. makuhermoja kutkuttelevalla Tatu ja Patu -seikkailulla, jonka aiheena on syöminen ja ruokailu. Monipuolista ohjelmaa ja puuhaa sekä kivoja esityksiä on koko syksyn ajan muun muassa kirjastoissa ja museoissa. Marras- ja joulukuussa ohjelmakalenterista löytyy esityksiä, jotka on kohdennettu erityisesti vauvoille ja taaperoikäisille.

Liput tilaisuuksiin kannattaa ostaa ennakkoon, sillä paikkoja on rajoitetusti. Osaan esityksistä on vapaa pääsy. Lasten Lystin esite on saatavilla avaustilaisuudessa ja Jyväskylän kaupungin palvelupisteissä mm. museoissa, kirjastoissa ja neuvoloissa.

Lasten Lystin koko ohjelmisto löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/lasten-lysti.