Perhehoito on vammaisen hoivan järjestämistä perhehoitajan kodissa. Seuraava valmennuskurssi perhehoitajuudesta kiinnostuneille alkaa 10.syyskuuta.

Keski-Suomessa etsitään perhehoitajia lyhyt- ja pitkäkestoiseen kehitysvammaisten henkilöiden perhehoitoon.

Perhehoito on vammaisen hoivan ja huolenpidon järjestämistä perhehoitajan kodissa. Tavoitteena on antaa perhehoidossa olevalle henkilölle hänen tarpeidensa mukainen tuki, hoiva ja huolenpito perheenjäsenenä. Perhehoito voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista tai osavuorokautista.

 

Ennakkovalmennusta kehitysvammaisten perhehoitajiksi haluaville

Seuraava ennakkovalmennuskurssi perhehoitajuudesta kiinnostuneille alkaa 10. syyskuuta Keljonkadun palvelukeskuksessa. Valmennuskurssi kestää marraskuulle. Ennakkovalmennusryhmään mahtuu 6-14 henkilöä.

Kurssilla kehitetään valmiuksia toimia vammaisten perhehoitajana. Valmennus toteutetaan Perhehoitoliitto ry:n laatiman valmennusohjelman mukaisesti.

Valmennus sisältää syksyn 2019 aikana seitsemän kolme tuntia kestävää tapaamista. Ennakkovalmennus antaa kehitysvammaisten perhehoitajuutta harkitseville perheille mahdollisuuden saada riittävästi tietoa, jotta he voivat tehdä päätöksen perhehoitajaksi ryhtymisestä. Samalla ennakkovalmennettava saa tietoja ja taitoja vastata vammaisten yksilöllisiin tarpeisiin ja tehdä yhteistyötä heitä koskevissa asioissa muiden tahojen kanssa.

Ennakkovalmennuksen järjestää Jyväskylän kaupungin hallinnoima maakunnallinen vammaisten ja ikäihmisten perhehoidon koordinointi -hanke.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ennakkovalmennukseen 19.8 mennessä: perhehoidon koordinaattori Merja Korpela, p. 014 266 2493