Lisätietoja:

kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, terho.valkonen(at)jkl.fi (tavoitettavissa ma 12.8. eteenpäin)

www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/taideapteekki

Jyväskyläläiset taiteilijat ovat värittäneet ikääntyneiden arkea jo kymmenen vuoden ajan. Reseptivapaa Taideapteekin kulttuuriohjelma on vuosien varrella tarjonnut monipuolisesti niin konsertteja, työpajoja kuin tanssiesityksiä Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluiden yksiköihin. Tulevan syksyn ohjelmassa päästään taas nauttimaan kymmenistä esityksistä ja Taideapteekin historiassa on nyt mukana ensimmäistä kertaa mm. stand up -komiikkaa ja sirkustaidetta.

Takuuvarman naurunremakan tarjoaa koomikko Mikko Maasola, jonka hykerryttävä Stand Up Show nähdään lokakuussa Huhtasuon hyvinvointikeskuksessa ja joulukuun alussa Piippurannan Klubilla. Sirkus saapuu vanhuspalveluiden yksiköihin tanssitaiteilija Saga Elglandin ja akrobaatti Visa Niemelän mukana, kun yhdessä tutustutaan sirkuksen maailmaan karnevaalitunnelmissa. Vauhdikkaat Sirkustellen-esitykset ovat lokakuussa Kortepohjan ja Keljon kuntouttavan päivätoiminnan yksiköissä.

Syksyn koko ohjelmatarjonta löytyy esitysaika- ja paikkatietoineen Taideapteekin esitteestä, jota on jaossa mm. kirjastoissa, asiointipisteissä, terveysasemilla ja museoissa.

Juhlavuoden päätapahtuma lokakuussa

Juhlavuosi huipentuu Taideapteekin vapaapääsyiseen 10-vuotisjuhlaan, joka pidetään Seniorimessujen yhteydessä Jyväskylän kaupunginteatterissa (Vapaudenkatu 36) maanantaina 7.10. klo 12.30-14.30. Tilaisuuden juhlapuheen pitää kulttuuripäällikkö Mari Aholainen. Juhla päättyy tenori Reijo Ikosen, sellisti Iida Sinivalon ja harpisti Ulla-Stina Ikosen Kertokaa se hänelle -konserttiin, jossa kuullaan tunnetuimpia Mauno Kuusiston ohjelmistoon kuuluneita lauluja.

Ohjelma hyvinvointikeskuksissa ja kuntouttavan päivätoiminnan yksiköissä on kaikille avointa. Ympärivuorokautisen hoidon yksiköiden esitykset ovat suunnattu sen sijaan ainoastaan talon asukkailla ja heidän omaisilleen. Syyskaudella ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä on luvassa mm. Sanna Helenin Viulunsoittaja sängynlaidalla -ohjelmakokonaisuus, jonka aikana hän kiertää esiintymässä kymmenessä palvelutalossa ja hoivakodissa. Taideapteekin toiminnan mahdollistavat Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja vanhuspalvelut.

Taideapteekin syyskauden esite sähköisessä muodossa: http://jyvaskyla.netpaper.fi/5192

Asiasanat: