Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty viikonloppuna ja alkuviikosta Jyväskylän kaupungin nuorille suunnattujen tilojen ikähaarukkaa. Useimmiten nuorisotilat on tarkoitettu 13-18 -vuotiaille, mutta kauppakeskus Forumissa sijaitseva Bostari sekä Matkakeskuksen lähistöllä sijaitseva Veturitallit ovat suunnattuja 13-29 -vuotiaille.

Lisätiedot:

Katariina Soanjärvi 
nuorisopäällikkö, Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut 
p. 014 266 3691, 050 350 7939 (tekstiviestit)

-    Nuorisolaki Suomessa kattaa alle 29-vuotiaat, joille Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut on sitoutunut tarjoamaan palveluja ja tiloja. Tiloissamme työskentelee aina täysikäisiä ja koulutettuja nuorisonohjaajia, joilla on useamman vuoden työkokemus taustallaan. Heidän työtehtäviinsä kuuluvat nuorten ja nuorten aikuisten ohjaaminen, auttaminen ja valvonta, kertoo Jyväskylän kaupungin nuorisopäällikkö Katariina Soanjärvi. 

Bostarissa ja Veturitalleilla ovat omat erityispiirteensä, kuten nuorten aikuisten tarvitsemat tukipalvelut tai nuorisokulttuurit. Esimerkiksi Bostarissa nuoret voivat tavata Nuorisovastaanoton työntekijää. Veturitalleilla puolestaan työskentelevät osa etsivän nuorisotyön työntekijöistä.

Nuorisopalvelujen toiminta on monipuolista 

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen toimialaa ovat alueellinen nuorisotyö ja nuorisotilat, nuorten tieto- ja neuvontatyö, etsivä nuorisotyö, osallisuuskasvatus ja kulttuurinen nuorisotyö.  Nuorten taidetyöpaja tarjoaa työkokeilua, toimintaa ja ohjausta nuorille, jotka ovat ilman töitä tai opiskelupaikkaa. Taide näyttäytyy nuorten taidetyöpajan arjessa valmennuksessa käytettävien luovien menetelmien kautta. Lisäksi nuorisopalvelut vastaa Ohjaamo Jyväskylästä, joka on kaikkien alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen monialainen palvelupiste.