Jyväskylän kansalaisopiston lukuvuoden 2019–2020 kurssiesite jaetaan Jyväskylän, Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kotitalouksiin keskiviikon ja torstain kuluessa 7.–8.8.

Lisätietoja: 
Neuvonta, Jyväskylän kansalaisopisto,
p. 014 266 0107, info.kansalaisopisto[at]jyvaskyla.fi

Mikko Saikkonen, rehtori, Jyväskylän kansalaisopisto,
p. 014 266 4087, mikko.saikkonen[at]jyvaskyla.fi

Opiston kurssitarjonnassa on mukana tuttuun tapaan runsas valikoima muun muassa kädentaitoja, kieliä, liikuntaa ja taidetta. Uutuuksien joukossa on mielen ja kehon hyvinvointia tukevia kursseja.

Jos käy niin, että kurssiesite jää ilmestymättä, kannattaa puutteellisesta jakelusta antaa palautetta Jyväskylän Jakelut Oy:lle, p. 029 001 0041 tai www.jakelupalaute.fi. Esitettä on myös jaossa kansalaisopiston neuvonnassa sekä (viikolla 33) Jyväskylän kaupunginkirjaston toimipisteissä, Korpilahden ja Tikkakosken asiointipisteissä sekä Luhangan, Muuramen ja Uuraisten kirjastoissa.

Kurssi-ilmoittautuminen alkaa 19.8. 

Kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 19.8. kello 16 aineryhmittäin. Kaikille kansalaisopiston kursseille ei voi siis ilmoittautua samana päivänä. Suurin osa opiskelupaikoista varataan verkossa osoitteessa www.opistopalvelut.fi/jyvaskyla. Ilmoittautua voi myös soittamalla kansalaisopiston neuvontaan, p. 014 266 0107 tai käymällä neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs). 

Opintoneuvontaa voi tarvittaessa kysyä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumista aineryhmien suunnittelijaopettajilta. Kurssien sisältöön, maksuihin, peruutusehtoihin ja mahdollisiin muutoksiin kannattaa myös perehtyä tarkasti jo ennen ilmoittautumista. Suosituimmat kurssit täyttyvät nopeasti!

Syyslukukauden opetus alkaa maanantaina 2.9.

Neuvonnan aukioloajat
ma–to 10–15, pe suljettu
2.9. alkaen ma–to 10–18, pe suljettu

Kipinä-etuudella maksutta kansalaisopiston kurssille 

Kipinä on Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelujen etuus työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen asiakkaille. Etuus myönnetään sosiaalisin ja taloudellisin perustein, ja sen myöntävät työllisyys-, sosiaali- ja terveyspalvelujen sosiaaliohjaajat. 

Jyväskylän kansalaisopistossa voi Kipinä-edulla osallistua yleissivistäville vähintään yhden lukukauden kestäville kursseille sekä lasten ja nuorten taiteen perusopetukseen. Maksuttomuus koskee vain varsinaista kurssimaksua, ei esim. materiaali- tai tutkintomaksua. Vapaita kurssipaikkoja voi tiedustella aikaisintaan kurssin alkamispäivänä. Lisätietoja: www.jyvaskyla.fi/kipina.

Poimintoja syksyn yleisöluennoista

Syksyn tarjonnassa on mukana tiistai-iltaisin yleisöluentoja eri aihealueilta, joista tässä muutama nosto: 24.9. LitM Timo Hakkarainen luennoi aiheesta ”Toimintakyky nousuun, lihashävikki kuriin ja keho kuntoon voimaharjoittelulla”. 15.10. Kylä tutuksi 2019-2020 -luentosarjassa Maisema-arkkitehti Anni Järvilehto luennoi ”Seminaarinmäen ja Älylän puutarhojen vaiheista 1900-luvun alusta nykypäivään”. 5.11. FM, YTM Risto-Matti Matero kertoo aiheesta ”Vihreän aatteen ja ihmiskäsityksen muutos kohti kasvumyönteistä kuluttajakeskeisyyttä”. Kansalaisopiston yleisöluennoille on vapaa pääsy.