Tiedossa muutoksia Yliopistonkadun liikenteelle.

Vaasankadun yläosa Kauppakadun ja Yliopistonkadun välillä muutetaan kaksisuuntaiseksi keskiviikkona 17.7. Yliopistonkadun saneeraus on saatu Vaasankadun risteyksestä siihen vaiheeseen, että kaksisuuntainen liikenne kadulla on mahdollista.

Vaasankatu päällystetään tiistaina 16.7., jolloin katu on vielä yksisuuntainen. Keskiviikkoaamuna tehdään tarvittavat muutokset liikennejärjestelyihin, jonka jälkeen katu avataan kaksisuuntaisena liikenteelle.

Vaasankadulta on jo poistettu kadunvarsipysäköinti. Risteyksen liikennevalo-ohjaus ei ole vielä käytössä. Kaupunki suositteleekin Rantaväylän suunnasta Yliopistonkadulle tultaessa reittiä Cygnaeuksenkadun kautta, joka on Vaasankatua nopeampi.

– Vaikka Yliopistonkadun ja Vaasankadun liittymän alue on ollut rakennuskohteena haasteellinen, työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, sanoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen Jyväskylän kaupungilta.

Muutoksia kevyelle liikenteelle

Lähiaikoina jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkeminen työmaan kohdalla helpottuu, kun suojatiet saadaan suunnitelman mukaisiin kohtiin. Myös Oikokadulle järjestetään kulkureitti.  Töiden edetessä suojatie Cygnaeuksenkadun kohdalla poistetaan käytöstä, jolloin väliaikainen suojatie on Oikokadun kohdalla. Työmaalla on infotauluja kevyen liikenteen reiteistä.

Elokuun alussa Yliopistonkadulla käynnistyy Jyväskylän Energia Oy:n vesihuoltotyö, jonka vuoksi kulku Yliopistonkatu 2 kiinteistölle järjestetään väliaikaisesti Vaasankadun kautta ja Yliopistonkatu 4-8 kiinteistöille Cygnaeuksenkadun kautta. Myös kiinteistöissä toimiviin liikkeisiin järjestetään jalankulku.

Normaalikoulun syyskauden alkaessa kaikki ajoliikenne koululle on vielä Pitkäkatu -Löylykatu -Mäki-Matinkatu kautta. Koulun saattoliikenteelle on järjestetty tila Pitkäkadulta.

Yliopistonkadun saneeraus valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Katso muutokset kartalta klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Karttakuva saneerauksen 3. vaiheesta

Lue lisää Yliopistonkadun saneerauksen omilta verkkosivuilta.