Jyväskylässä järjestettävä Neste Ralli vaikuttaa liikenteeseen ja liikennejärjestelyihin. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueille.

Harjun erikoiskokeet sulkevat katuja

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta.

Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan maanantaina 29.7. klo 21.00. Alueet ovat suljettuina sunnuntaihin 4.8. kello 15.00 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Harjun erikoiskokeisen takia seuraavat kadut ovat suljettuina torstaina 1.8. klo 10.00 - lauantai 3.8. klo 02.00:

 • Yliopistonkatu 2–26. Vaasankadun ja Kilpisenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu välillä Vaasankatu-Cygnaeuksenkatu.
 • Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
 • Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Pitkäkatu 35–39, 38–44. Löylykadun ja Kortesuonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
 • Pitkäkatu 45–67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
 • Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avataan perjantaina 2.8. klo 00.00 - 12.00 seuraavat kadut:

 • Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Kadulle päästetään ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
 • Cygnaeuksenkatu
 • Sepänkatu
 • Pitkäkatu
 • Kortesuonkatu

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajo ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille.

Sepänpuiston pysäköintialue on suljettu 22.7. klo 8.00 – 6.8. klo 18.00.

Yliopistonkadun pysäköintialue on suljettu 22.7. klo 8.00 – 6.8. klo 18.00.

Yliopistonkadun saneeraus keskeytetään rallien ajaksi. Liikenne Vaasankadulla kulkee kaksisuuntaisena.

Katso kartalta Harjun erikoiskokeiden aiheuttamat muutokset.

Lutakon alueen liikennejärjestelyt

Kilpailun huoltoalue sijaitsee Lutakonaukion ja Paviljongin alueella, satama-alueen tuntumassa. Paviljongin alue on suljettuna tiistaista 23.7. kello 7.00 alkaen tiistaihin 6.8. kello 21.00 saakka.

Uno Savolan katu on suljettu liikenteeltä 29.7. klo 7.00 – 5.8. klo 7.00. Luvanvarainen huoltoajo ja tontille ajo sallitaan.

Satamakadun pysäköintialue on kokonaan suljettu 29.7. klo 7.00 – 5.8. klo 21.00. Satamankärjen pysäköintialue on suljettuna 29.7. klo 8.00 – 5.8. klo 21.00.

Fortunakuja on suljettu Blomstedtinkadun ja Piippukadun välillä 28.7. klo 18.00 – 5.8. kello 7.00. Tonteille ajo on sallittu luvan saaneille. Ajo Innovaan tapahtuu Piippukadun kautta.

Kulkeminen Rantaraitilla on mahdollista koko tapahtuman ajan.

Katso kartalta Lutakon liikennejärjestelyt.

Vältä parkkisakot, pysäköi merkityille P-paikoille

Autoilevan ralliyleisön on tärkeää ottaa huomioon Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto. Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla. Myös maastoliikennelain mukainen taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsiessä muistaa.

Lutakkoon tuleville katsojille suositellaan Jyväskylän keskustan pysäköintitalojen ja -paikkojen käyttämistä. Lutakossa on rallin aikana pysäköintitilaa ainoastaan Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa.

Harjun erikoiskokeen vuoksi suljettavilla katuosuuksilla pysäköinti on kokonaan kiellettyä 1.-2.8. Yleisöpysäköinnille ovat käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat.

Pysäköinninvalvonta valvoo Lutakon ja sataman aluetta normaalisti ja liikennettä haittaavat, väärin pysäköidyt autot siirretään tarvittaessa alueelta pois pakkosiirroin. Jyväskylän keskustan pysäköintipaikkojen ja -talojen sijainnit on esitetty kartassa: http://kartta.jkl.fi/docs/Liikennekartta.pdf.

Invalidiajoneuvot, moottoripyörät ja taksit

Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintipaikkoja Harjun erikoiskokeen aikana torstai- ja perjantai-iltana Nisulankatu 78 piha-alueelta. Moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadulta.

Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy rallien ajaksi 29.7.–5.8. Piippukadun kääntöpaikalle. Ralliyleisöä palvelee sen lisäksi läheinen Matkakeskuksen taksiasema, jonne on lyhyt matka ratapihan ylittävää kävelysiltaa pitkin.

Muutokset joukkoliikenteelle

Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

 

www.nesterallyfinland.fi