Seuraava sijaisperheiden valmennus käynnistyy elokuussa ja tukiperheiden valmennus myöhemmin syksyllä. Haku valmennuksiin on jatkuva.

Keski-Suomeen tarvitaan uusia perheitä lastensuojelun perhehoitajiksi. Seuraava sijaisperheiden PRIDE-valmennus starttaa Jyväskylässä tulevan elokuun 14. päivänä. Valmennukseen osallistuminen on tarkoitettu ennen kaikkea sijaisvanhemmuutta harkitseville perheille, jotka haluavat tulla arvioimaan omia mahdollisuuksia toimia sijaisvanhempana.
 
Perhehoito on ympärivuorokautista hoivaa, turvaa ja välittämistä, kasvatusta ja yhteistyötä lapsen ja nuoren hyväksi perhehoitajan kodissa. Kaikki perhehoitajat ennakkovalmennetaan ja heille järjestetään tehtävässään tukea ja koulutusta. Perhehoidosta maksetaan palkkio ja kulukorvaus.
 
- Sijaisperheistä on jatkuvasti pulaa ja valmennetut perheet ovatkin olleet kovassa käytössä, selventää sosiaalityöntekijä Tarja Pesonen Keski-Suomen Sijaishuoltoyksiköstä. Tarvetta niin perhehoitajille kuin myös tukiperheille on ollut kuluvana vuonna paljon.
 
- Elokuussa käynnistyvässä PRIDE-valmennuksessa on vielä tilaa, Tarja Pesonen Keski-Suomen Sijaishuoltoyksiköstä jatkaa. 
 
Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikkö rekrytoi ja valmentaa sijaisvanhemmuudesta, sijaishoitajuudesta ja tukiperhetoiminnasta kiinnostuneita perheitä. Sijaishuoltoyksikkö palvelee kaikkia Keski-Suomen kuntia. 
 
Seuraava tukiperhevalmennus starttaa hieman myöhemmin syksyllä. Haku kaikkiin Keski-Suomen Sijaishuoltoyksikön valmennuksiin on jatkuva ja yhteyttä voi ottaa milloin vain.
 
Kiinnostuneet perheet saavat lisätietoa sijaisvanhemmuudesta p. 050 5703368 ja tukiperhetoiminnasta p. 050 408 3026.
 
www.jyvaskyla.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/lasten-nuorten-ja-perheiden-palvelut/lastensuojelu/sijais-ja-0
www.sijaisvanhemmaksi.fi
 
Lisätietoja: 
sosiaalityöntekijä Tarja Pesonen p. 014 266 3529 tai 050 356 55567 (5.7. asti) 
johtava sosiaalityöntekijä Paula Pollari-Urrio p. 014 266 3625 tai 050 553 8462 (8.7. alkaen)