Keski-Suomen museon pikkumuseoihin on mahdollista tehdä retkiä koko kesän ajan. Käsityöläismuseossa, Heiskan taiteilijakodissa, Niitynpään työläiskotimuseossa, Jyväskylän kunnallistekniikan museossa sekä Pienmäen talomuseossa on tarjolla tunnelmaa ja tarinoita entisajan elämästä. Tervetuloa!

Käsityöläismuseo

Toivolan Vanha Piha

Cygnaeuksenkatu 2, Jyväskylä

Avoinna ympäri vuoden ma-pe 11-16, la 10-15

Kuparisepän talo ja Puusepän talo Toivolan Vanhalla Pihalla henkivät 1800-luvun lopun käsityöläiselämän tunnelmaa. Piipahda kuuntelemaan tarinoita entisajan käsityöläisen perhe-elämästä, työnteosta tai vapaa-ajanvietosta.

 

Heiskan taiteilijakoti

Kramsunkatu 8, Jyväskylä

Avoinna 2.7.-15.8. ti-to klo 11-12 ja 13-15

Tervetuloa Jonas, Maikki ja Vappu Heiskan ainutlaatuiseen taiteilijakotiin! Yli sata vuotta vanha rakennus, esineet, taide ja valokuvat siivittävät sinut aikamatkalle ja osaksi taiteilijaperheen elämää kahden sukupolven ajaksi.

 

Jyväskylän kunnallistekniikan museo

Könkkölä, Vesangantie 37, Jyväskylä

Avoinna 2.7.-2.8. ti-pe, klo 12-16

Tiedätkö mitä olivat nupulaput? Entäpä mihin rakennustöissä tarvittiin jänistä? Muun muassa nämä asiat selviävät sinulle Jyväskylän Kunnallistekniikan museossa Könkkölässä. Ihmettelyä museossa varmasti riittää, sillä esillä on yli tuhat erilaista kaupungin rakentamiseen liittyvää mielenkiintoista vempainta, vimpainta ja härpäkettä.

 

Niitynpään työläiskotimuseo

Museopolku, Vaajakoski

Avoinna 27.6.-29.8 to klo 12.30-15

Vaajakoskella sijaitsevassa Niitynpään työläiskotimuseossa pääset tunnelmoimaan talossa elettyä elämää ja kuuntelemaan pienen hirsirakennuksen sisälleen kätkemiä tarinoita. Talossa ei siis enää asu ihmisiä, mutta mikäs se renki, saapassellainen, sitten on?

 

Pienmäen talomuseo

Museotie 40, Niemisjärvi, Hankasalmi

Avoinna 4.7.-31.8. ti-la klo 10-17

Pienmäen talomuseo Hankasalmella tarjoaa ainutlaatuisen kesäisen tunnelmoinnin kohteen. Piipahtamalla tuvassa ja riihessä sekä kurkkaamalla saunaan, aittoihin, talliin, kärryvajaan ja pajaan voit aistia talon menneen elämän äänet. Pienimmille Pienmäen Navetta-touhutila tarjoaa pientä puuhailua.

 

Lisätiedot:

Keski-Suomen museo

p. 014 266 4643

sp. ksmuseo.info@jyvaskyla.fi