Visit Jyväskylän koordinoima Lasten Löytöretket -matkailukokonaisuus innostaa Jyväskylän seudulla matkailevia ja paikallisia lapsiperheitä liikunnan pariin lomallakin.

Lisätietoja

Tiia Masalin (lomalla 24.6. alkaen)
markkinointiassistentti, Visit Jyväskylä
p. 050 344 5715
tiia.masalin (at) jyvaskyla.fi

Susanne Sarvilinna (25.6. alkaen)
matkailu- ja markkinointipäällikkö, Visit Jyväskylä
p. 0400 885 786
susanne.sarvilinna (at) jyvaskyla.fi

Lasse Niivuori
toimitusjohtaja, Laajavuoren seikkailupuisto
p. 045 350 6888
lasse (at) laajis.fi

Lauri Vartiainen
toimitusjohtaja, Nokkakiven huvipuisto
p. 045 270 5920
info (at) nokkakivi.fi

Jukka Poutiainen
liikuntajohtaja, Hutunki
p. 040 512 4408
hutunki (at) hutunki.fi

Uutisen kuva: Tero Takalo-Eskola

Lasten Löytöretket koostuu kuudesta seikkailullisesta ja lapsiperheille soveltuvasta kohteesta, jotka kesällä 2019 ovat Laajavuoren seikkailupuisto, Nokkakiven huvipuisto, Liikuntakeskus Hutunki, Beach & Jump Park, Peurunka ja Päijänne-Risteilyt Hilden.

- Jyväskylä on tunnettu liikunnan ja hyvinvoinnin keskuksena ja täällä paikallisten vapaa-ajan liikunta-aktiivisuus on korkealla tasolla. Myös Lasten Löytöretkien kohteet ovat kaupunkiseutunsa näköisiä ja kannustavat Jyväskylän seudulla lomailevia viettämään aikaa yhdessä liikkuen. Löytöretkikohteiden lisäksi alueen lukuisat luontopolut ja virkistysalueet kiinnostavat lapsiperheitä, Visit Jyväskylän matkailu- ja markkinointipäällikkö Susanne Sarvilinna kertoo.

Lasten hyötyliikuntaa parhaimmillaan – jopa 3000 juostua metriä huvipuistopäivän aikana

Laajavuoren seikkailupuistossa ratoja on kaiken tasoisille kiipeilijöille.

- Seikkailupuistossa lapset pääsevät voittamaan itsensä. Samalla kehittyy tasapaino, ketteryys, voima ja kunto. Lapset liikkuvat seikkailupuistossa kahdesta kolmeen tuntiin pää märkänä ja sen jälkeen osa jatkaa vielä Hupimaahan hyppimään bungee-trampoliinille ja pomppuradalle, Laajavuoren seikkailupuiston toimitusjohtaja Lasse Niivuori kertoo.

Harva on ehkä tullut ajatelleeksi, että perinteisesti liikunnallisena ajateltujen kohteiden lisäksi myös huvipuistossa käynti on lasten hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Laitteesta toiselle juoksennellessa askeleita kertyy päivän aikana huomaamatta mittava määrä.

- Lapset käyvät huvipuistopäivän aikana helpostikin 15 laitteessa, ja kun laitteelta toiselle matkaa on 100–200 metriä, liikuttuja kilometrejä kertyy helposti jopa kolme, summaa Jyväskylän kupeessa Lievestuoreella sijaitsevan Nokkakiven huvipuiston toimitusjohtaja Lauri Vartiainen.

Kesällä voi testata useampaakin lajia ja hullutella liikkumalla

Liikuntakeskus Hutungissa on jo vuosien ajan järjestetty lasten liikuntaleirejä, joilla innostetaan lapsia liikkumaan ja toisaalta helpotetaan perheiden loma-aikojen järjestelyjä. Hutungin liikuntajohtaja Jukka Poutiainen on aiemmalta ammatiltaan liikunnanopettaja, mikä luonnollisesti vaikuttaa Hutungin toimintaan.

- Pedagogiikka näkyy meillä esimerkiksi ohjaajien valinnassa ja opetuksessa. Haluamme Hutungissa luoda lapsille mukavia oppimiskokemuksia liikunnan parissa, Poutiainen valottaa.

Poutiaisen tausta näkyy myös Hutungin monipuolisessa lajivalikoimassa, josta löytyy kaikenlaisille liikkujille tekemistä minigolfista seinäkiipeilyyn.

- Kannustamme liikkumiseen myös siten, että tuomme Hutunkiin uusia lajeja, joiden aloituskynnys on matala. Esimerkiksi padel on laji, jota kenen tahansa on helppo lähteä kokeilemaan.

Oman lisänsä Jyväskylän seudun liikunnallisiin vapaa-ajan rientoihin tuovat myös Beach & Jump Park trampoliinimaailmoineen sekä Peurunka, jossa pääsee kesällä kylpylässä uimisen lisäksi tanssimaan Hilarius Hiiren musikaalin tahtiin.

Liikkumisen vastapainoksi lomalla on mukava myös hetkeksi istahtaa alas ihailemaan Jyväskylän järvimaisemia. Eloisa Lutakon satama on koko kaupungin kesäolohuone, jonne myös matkailijoiden kannattaa suunnata. Lapsiperheille mieleenpainuva kesäkokemus on sisävesiristeily satamasta lähtevällä Päijänne-Risteilyt Hildenin laivalla.

Löytöretkikohteet tarjoavat vierailijoilleen kesän aikana myös hauskoja etuja, jotka pääsee tarkistamaan ja lunastamaan Löytöretkiklubin mobiilikortilla.

Lisätietoja kohteista ja löytöretkiklubista Lasten Löytöretket -verkkosivuilta.