Jyväkylän kaupungin ylläpitämillä uimarannoilla virallinen rantakausi alkaa lauantaina 15.6. ja päättyy 31.8.2019. Jyväskylässä on kaikkiaan 34 kaupungin ylläpitämää yleistä uimarantaa. Näistä 11 on liikuntapalvelujen ylläpitämiä ja EU-kriteerit täyttäviä uimarantoja: Jyskä, Kirri, Köhniö, Lohikoski, Myllylampi, Ollila, Pappila, Sääksjärvi, Tikka, Tuomiojärvi ja Uimalanniemi.

Jyväskylän Tuomiojärven uimaranta on varustettu uimareita ja hellepäivien viettäjiä varten kesäkuntoon. Rannan varustukseen kuuluvat pelastusrenkaat, jäteastiat sekä pukukopit ja WC:t. Liikuntapalvelut järjestää Tuomiojärven uimarannalla uimavalvonnan tänä kesänä yhteistyössä JyväsLentiksen kanssa ajalla 1.6.–31.7. Rantavalvoja on paikalla maanantaista perjantaihin klo 9–17 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9–16. Järjestetystä valvonnasta huolimatta vanhemmilla on vastuu huolehtia lasten turvallisuudesta rannalla.  

Uimarantojen olosuhteita tarkistetaan ja uusitaan vuosittain myös muilla rannoilla. Tänä keväänä laiturit on uusittu niin Tikan kuin Kaakkolammen uimarannoilla. Syksyllä laituri uusitaan vielä Ollilan uimarannalla, sekä Köhniön uimarannan hyppytornia uusitaan ensi talven aikana.

Uimarantojen turvallisuudesta ja puhtaudesta huolehditaan

Kaikilla uimarannoilla on pelastusrenkaat. Rannat puhdistetaan sukeltamalla uimakauden alkuun mennessä (15.6.). Terveysviranomaiset suorittavat säännöllisesti veden laadun tarkkailua, johon kuuluu myös sinilevätilanteen seuranta. Uimarantoja kierretään ja huolletaan kesän aikana säännöllisesti, mutta rantojen käyttäjienkin toivotaan olevan yhteydessä uimarannan ylläpitäjään, mikäli rannoilla tavataan turvallisuutta vaarantavia vikoja tai puutteita. Niitä aiheutuu mm. ilkivallan seurauksena.

Lisätietoja Jyväskylän kaupungin uimarannoista osoitteesta https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/ulkoilu-ja-virkistys/uimarannat

Lisätietoja

Jarmo Saikkonen, uimarantojen liikuntapaikkavastaava
p. 014 266 7035, jarmo.saikkonen[a]jkl.fi