Jyväskylän rantaraitin varrelle on valmistunut uusi ulkoliikuntapaikka Äijälänrantaan, osoitteeseen Äijälänrannantie 36. Liikuntapaikan rakentaminen alkoi toukokuun alussa ja se valmistui kesäkuun alkupuolella. Liikuntapaikka muodostuu rantaraitin suuntaisesta pitkänomaisesta alueesta. Pintamateriaalina on käytetty pääosin hiekkatekonurmea. Liikuntapaikalla on useita erilaisia välineitä, joista osa on lihaskuntovälineitä ja osa harjoittaa aerobista kuntoa. Kuntoilumuodoksi liikuntapaikalle on valittu circuit training, joka on klassinen kuntopiirityyppinen harjoittelumuoto.

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut ja kaupunkirakennepalvelut järjestävät ulkoliikuntapaikan avajaiset keskiviikkona 26.6. kello 14-19. Ulkoliikuntapaikan saapuu avaamaan kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva kello 17. Koko tapahtuman ajan paikan päällä on kaupungin liikunnanohjaaja opastamassa laitteiden käytössä, laitevalmistaja Lappsetin esittelijä kertomassa laitteista sekä Jyväskylän kaupungin piste, jossa on saatavilla tietoa liikuntapalveluista, lähiliikuntapaikoista sekä rantaraitin kokonaisuudesta.

Jyväsjärven ympärille kasvaa Suomen suurin ulkokuntosali

Jyväskylän kaupunki rakentaa lähivuosina vaiheittain Jyväsjärven rantaraitin varrelle Suomen suurinta ulkokuntosalia, joka koostuu yhteensä 15 liikuntapaikasta ja kuntopysäkistä. Äijälänrannan ulkoliikuntapaikka on osa tätä kokonaisuutta. Liikuntapaikat on teemoitettu eri kuntoilumuodoilla. Kuntoilupysäkkejä kiertäen voi suorittaa tehokkaan koko kropan treenin. Kokonaisuuteen kuuluvat myös jo olemassa olevat liikunta-alueet, kuten Ylistönrinteen portaat.

Rantaraitin monipuolisten harjoittelumahdollisuuksien tarkoitus on innostaa sekä paikallisia että kaupungissa vierailevia liikkumaan alueella. Suomen suurin ulkokuntosali on osa kaupungin viherpolitiikkaa, jonka kantavana teemana on asukkaiden fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin sekä terveyden edistäminen. Lisäksi liikuntapaikka on osa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen lähiliikuntapaikkaohjelmaa, jota on toteutettu jo vuodesta 2013 lähtien.

Tutustu Jyväskylän kaupungin rantaraitin kokonaisuuteen osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/rantaraitti

Lisätietoja

viherrakennuttaja Jarmo Toikkanen,
p. 014 266 5150, jarmo.toikkanen[at]jyvaskyla.fi

liikuntasuunnittelija Mikko Pajunen
p. 014 266 0765, mikko.pajunen[a]jyvaskyla.fi