Vanhuspalvelujen toimintayksiköissä on paljon erilaisia juhannusperinteitä, joita vaalitaan vuosittain. Ikäihmisille halutaan taata mahdollisuus juhlistaa keskikesän juhlaa.

Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelujen toimintayksiköissä on paljon erilaisia juhannusperinteitä, joita vaalitaan vuosittain. Seniori-ikäisille kuntalaisille tarkoitetuissa hyvinvointikeskuksissa vietetään juhannusviikolla kaikille avoimia kesäjuhlia. Perinteet ovat tärkeitä ikäihmisille ja myös asumispalvelujen henkilöstö haluaa nähdä vaivaa, jotta asukkaat pääsevät myös nauttimaan keskikesän juhlasta.

Hyvinvointikeskusten juhannusjuhliin ovat kaikki tervetulleita

Hyvinvointikeskukset ovat alueellisia kohtaamispaikkoja, joissa kaikenikäisillä kuntalaisilla on mahdollisuus viihtyä yhdessä. Hyvinvointikeskukset tarjoavat avointa toimintaa seniori-ikäisille jyväskyläläisille. Juhannusviikolla monessa toimintayksikössä juhlistetaan keskikesän juhlaa tilanteen vaatimilla juhlallisuuksilla. Hyvinvointikeskuksissa pistetään tanssiksi ja kuullaan hyvää musiikkia kahvitellen. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille.

-Hyvinvointikeskusten toiminta eripuolilla kaupunkia on saanut erinomaisen vastaanoton ikäihmisiltä. Kevätjakso päättyy iloisiin juhannusjuhliin ja toivotamme kaikille asiakkaille erittäin mukavaa kesää. Kylätupa keskustassa palvelee asiakkaita myös lomien ajan, vinkkaa palveluesimies Eila Ahvenainen.

  • Ti 18.6 klo 12.00 Juhannusjuhla, Väkkärän hyvinvointikeskus, Väkkärätie 3, Vaajakoski
  • Ti 18.6 klo 12.30 Juhannusjuhla, Tikkakosken hyvinvointikeskus, Myllylammenkatu 6
  • To 20.6 klo 12.00 Juhannustanssit, Huhtasuon hyvinvointikeskus, Nevakatu 2
  • To 20.6 klo 11.00 Juhannusjuhla, Keltinmäen hyvinvointikeskus, Keltinmäentie 15
  • To 20.6 klo 12.30 Juhannustanssit, Kylätupa, Vapaudenkatu 48-50
  • To 20.6 klo 12.30 Juhannusjuhla, Korpilahden kuntouttava päivätoiminta, Levästentie 4-6

Hannalassa vanhalla tanssimusiikilla juhannusaaton tunnelmaa

Kinkomaalla Hoivakoti Hannalassa herkutellaan juhannusaaton kunniaksi perinteisillä suomalaisilla juhannusherkuilla. Kahvit vohveleiden kera kruunaavat keskikesän juhlan Kinkomaalla.
-Luvassa on aaton leppoista ohjelmaa ja yhdessäoloa asukkaiden, omaisten ja henkilökunnan kesken. Paljon odotetaan myös juhannussaunaa ja koivuvihdan tuoksua, kertoo palveluesimies Maarit Jolanki.

Jokivarressa musiikkia ja makkaranpaistoa

Kuokkalan kartanon kupeessa sijaitsevat ikäihmisille palveluasumista tarjoavat Jokivarren ryhmäkodit Jokihovi ja Jokikartanot. Myös Jokivarressa on paljon iäkkäitä asukkaita, joille juhannus on tärkeä juhlapäivä.

- Järjestämme tiistaina 25. kesäkuuta Jokikartanon ja Jokihovin yhteisen kesäjuhlan, jossa esiintyy lauluduo Kruuvaus. Musisoinnin jälkeen paistetaan makkaraa. Tilauksessa on kaunis sää, niin voimme olla ulkosalla, kertoo palveluesimies Pirkko Rasi-Koskinen.

Lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elinassa tuoksuu juhannuksena koivunoksat

Keskustaan Väinönkadulle alkuvuodesta Keljosta muuttanut lyhytaikaishoitoa iäkkäille tarjoava Akseli ja Elina juhlistaa keskikesän juhlaa pitkin juhannusviikkoa. Keskiviikkona 19.kesäkuuta vietetään juhannustanssit muusikko Rolle Ahlroosin musiikin tahdissa.
- Torilla vieraillaan kesäkukkia ja vihtoja ostamassa. Juhannusaattona pelataan pihapelejä ja paistetaan makkaraa ja vohveleita vehreässä puutarhassa. Juhannuspäivänä päästään saunaankin, kuvailee Akseli ja Elinan juhannusperinteitä palveluesimies Arja Porrassalmi.
                    

Lisätietoa: palveluesimies Pirkko Rasi-Koskinen, Jokihovi, puh. 014 266 7537, palveluesimies Maarit Jolanki, Hoivakoti Hannala, puh. 014 266 8880, palveluesimies Eila Ahvenainen, hyvinvointikeskukset, puh. 014 266 3687, palveluesimies Arja Porrassalmi, Akseli ja Elina, puh. 014 266 3803