Jyväskylän kaupunkiorganisaatiossa on selkiinnytetty talousarvioiden ja tilinpäätösten esittelyä kaupungin www-sivulla. Verkkosivulta löytyy runsaasti tietoa, tekstiä ja lukuja. Talousarvio tai tilinpäätös eivät ole kuitenkaan eniten luettuja sivuja, vaikka tosiasiassa asukkaiden olisi näihin tietoihin hyvä perehtyä.

Terveisiä Jyväskylän kaupunginvaltuuston kokouksesta, jossa hyväksyttiin vuoden 2018 tilinpäätös.
Lue lisää Talous ja strategia -sivuilta

Päiväkoti-ikäiset vertaavat menoja ja tuloja lakupaloilla tilinpäätösvideolla

Nuorten ja virkamiesten ideoinnista syntyi ajatus, kuinka kertoa kaupungin raha-asioista lapsille. Keväällä julkistettiin vuoden 2018 tilinpäätös, joten videon aihe löytyi helposti.

Kaupungin rahankäytöstä kertovan videon toteuttivat Noa Korhonen ja Daniel Hakkarainen tuotantotiiminsä kanssa, jonka jäsenet ovat 15-18 -vuotiaita. Video on lasten versio yleensä kovin monimutkaisesta tilinpäätöksestä.

- Mielestäni on tärkeää lisätä tietoisuutta yhteisistä asioista, ja itse en ole aiemmin ymmärtänyt minne raha menee. Tietämättömyys lisää epävarmuutta, joten pukemalla vaikeaselkoisen tilinpäätöksen muotoon, jonka pieni lapsikin ymmärtää, olemme olleet rakentamassa ymmärrystä ja hyvinvointia, kertoo ajatuksiaan Noa Korhonen.

Alkusyksyllä Jyväskylän kaupungin vuoden 2020 talousarvion valmistelu on hyvin ajankohtaista. Kesälomien jälkeen muun muassa päiväkodeissa voidaan hyödyntää lasten videota.

Katso video - toivottavasti rahankäyttö innostaa keskusteluun myös kodeissa.

Videolinkki https://www.youtube.com/watch?v=7HIXiOPGrY0

Lisätietoja:
Vesa Voutilainen, laskentapäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 014 26 61489
Helinä Mäenpää, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki, p. 050 548 7422