Kesäkuun alusta alkaen Tikkakoskella omatoimikirjasto on käytettävissä joka päivä klo 8–19.

Lisätietoja:
Tiina Vehkoo, kirjastonjohtaja, p. 014 266 4150, tiina.vehkoo[at]jyvaskyla.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tikkakoski

Tikkakoskella on toivottu laajennettua omatoimiaikaa ja sen myötä omatoimitekniikkaa on päivitetty. Kirjautuminen omatoimikirjastoon tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortilla ja pin-koodilla. Kirjaston sisäovelle on lisätty toinen kirjautumisyksikkö, jossa korttia näytetään uudelleen. Sisäänkirjautuminen on kaksivaiheinen esimerkiksi aamuaikaan, jolloin kirjaston palveluaika alkaa vasta klo 13 ja talon muut palvelut ovat jo avoinna.

Omatoimituntien lisääminen ei vähennä Tikkakosken lähikirjaston palveluaikoja vaan ne pysyvät ennallaan. Kirjaston lehtilukutilaan pääsee edelleen arkiaamuisin ilman kirjautumista klo 8 alkaen. 

Omatoimikirjaston pelisäännöt

Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki 18 vuotta täyttäneet henkilöt. Lapset ja nuoret voivat tulla kirjastoon aikuisen seurassa. Asiakkaalla tulee olla Keski-kirjastojen kirjastokortti ja siihen liitetty pin-koodi, koska niitä molempia tarvitaan muun muassa omatoimikirjastoon kirjautuessa ja aineiston lainaamisessa. Ellei pin-koodia vielä ole, sen voi pyytää mistä tahansa Keski-kirjastojen toimipisteestä.

Omatoimikirjastojen valvonta perustuu sisäänkirjautumiseen henkilökohtaisella kirjastokortilla ja siihen liitetyllä pin-koodilla. Myös kameravalvontaa hyödynnetään.