Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut palkkasi tänä kesänä ensimmäistä kertaa kesätöihin taiteellisesti lahjakkaita nuoria elävöittämään kaupungin keskustaa erilaisilla esityksillä ja taiteellisilla tempauksilla. Nuoret voi bongata kesäkuussa eri puolilta keskustaa esimerkiksi kävelykadulta, satamasta, puistoista, matkakeskuksesta tai kauppakeskuksista musisoimassa, tanssimassa tai vaikkapa maalaamassa.

Nuoret ovat innoissaan uudesta, hieman erilaisesta kesätyöpaikasta, jossa voi hyödyntää omaa luovuuttaan ja kiinnostuksen kohteitaan. – Oman taideharrastuksen ansiosta löytynyt työpaikka on näille nuorille hieno mahdollisuus kokeilla taiteilijana oloa palkkatyössä, kertoo nuorten innostuneista tunnelmista Monika Kravt, joka vastaa kesätaiteilijoiden ohjauksesta.

Kesätaiteilijat ovat vuosina 2002-2003 syntyneitä nuoria. Ryhmä muodostaa mielenkiintoisen yhdistelmän erilaisia taitajia, kuten muusikoita, tanssijoita, näyttelijöitä, neulegraffitien tekijöitä, kuvataiteilijoita ja graffitimaalareita. Nuoria voi kuvailla moniosaajiksi, sillä usealla heistä on monipuolisesti osaamista eri taiteen aloilta. – Tämä on nuorille uusi kokemus, mutta samoin myös minulle. Suunnittelemme yhdessä nuorten kanssa esitykset, aikataulut ja esityspaikat sääolot huomioiden. Luvassa on tosi monipuolisia live-esityksiä ja tempauksia yllättävilläkin kokoonpanoilla, Monika Kravt lupaa.

Nuoret liikkuvat ja esiintyvät tilanteen mukaan eri puolilla keskustaa iltapäivisin maanantaista perjantaihin. Tietoa nuorten esiintymispaikoista ja taideteoksista saa seuraamalla heitä sosiaalisessa mediassa hästägillä #kesätaiteilijat.

Lisätietoja:

Ohjaaja Monika Kravt, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 014 266 1954, monika.kravt(at)jkl.fi

https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut