Omaolossa on nyt 11 erilaista terveydelliseen vaivaan liittyvää sähköistä kyselyä - oirearviota. Uusimpia oirearvioita ovat päänsärky, peräaukon seudun oire ja ripuli.

Omaolo on verkossa toimiva palvelu, joka ottaa kansalaisen mukaan edistämään hyvinvointiaan yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa.

Tiistaina 28.5. tehdyn päivityksen myötä Omaolo laajeni uusilla oirearviokyselyillä kattaen nyt 11 erilaista terveydelliseen vaivaan liittyvää sähköistä kyselyä. Uusia oirearvioita ovat päänsärky, peräaukon seudun oire ja ripuli. 

Kaikkia oirearviokyselyitä voi tehdä tunnistautumatta ja asuinalueesta riippumatta. Mikäli kyselyn tuloksena oire on hoidettavissa omatoimisesti, antaa Omaolo itsehoito-ohjeita. Suora yhteydenotto terveysasemaan onnistuu niillä alueilla, missä Omaolo on käytössä.

Hyvinvointitarkastus ja -valmennukset testausvaiheessa

Omaolo-palvelun hyvinvointiin liittyvät sisällöt tuotiin ensimmäiseen beta-testausvaiheeseen, jolloin sisältöjä pääsee käyttämään ammattilaisten suosituksesta ja ohjaamana. Terveyden ja hyvinvoinnin nykytilan kartoittamiseen ja riskien analysointiin liittyvällä hyvinvointitarkastuksella voidaan kartoittaa terveyttä, elämänlaatua ja suun terveyttä.

Tarkastuksen tulosten perusteella asukkaalle luodaan suunnitelma ja suositellaan erilaisia keinoja oman hyvinvoinnin parantamiseen.

Hyvinvointivalmennusten sisällöt tulevat kattamaan elämän tärkeitä osa-alueita, kuten painonhallinnan, liikunnan, ravinnon, unen sekä päihteiden käytön. Valmennukset ovat säännöllisiä viikkotehtäviä, mitkä ohjaavat kohti parempaa ja terveellisempää elämää.

Omaolo tavoittaa tällä hetkellä n. 2,5 milj. asukasta ja se on käytössä Espoossa, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä, Oulussa, Päijät-Hämeen Hyvinvointiyhtymässä, Porvoossa, Siun Sotessa, Tampereella, Turussa, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirissä. Myös muut palvelun kehittämisessä olleet alueet, Kuopio sekä Sodankylä ottavat Omaolo-palvelun käyttöön lähitulevaisuudessa.

Tutustu ja lue lisää:
Omaolo.fi »
Omaolon käyttönoton käsikirja »

Lisätietoja:
sovellusneuvoja Aleksi Sahiniemi-Jussila, aleksi.sahiniemi-jussila(at)jkl.fi, puh. 050 400 6718
ICT projektipäällikkö Katrianna Rantanen, katrianna.rantanen(at)jkl.fi, puh. 014 266 8665, paikalla 10.6. alkaen