Lounaispuiston kesä tarjoaa monipuolisella ohjelmalla mukavaa tekemistä koko perheelle. Mukana on laaja kirjo tapahtumia eri kohderyhmille muksusta mummoon. Tapahtumakokonaisuuden rungon muodostavat vuorotellen järjestettävät, Lounalauluina tunnetut, yhteislaulutilaisuudet ja Puistotanssit, jotka sisältävät sekä vuorovaikutteisen että esityksellisen osion. Tapahtumat järjestää Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa.

Lisätietoja:

kulttuurituottaja Terho Valkonen, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, terho.valkonen(at)jkl.fi. p. 014 266 4045

Kesäkausi avataan 5.6. klo 18 rempseästi kantrihenkisellä yhteislaulu- ja tanssi-illalla. Grainville Train -yhtye ja Grainville Line Dancers -tanssijat johdattelevat yleisön rivitanssin maailmaan tuttujen suomenkielisten kantrisävelmien tahdissa ja yhteislauluina soi teemaan sopivasti muun muassa Aaveratsastajat ja Lännen tie.

Lounalauluissa vuorottelevat Niko Saloheimon Energia -yhtye ja Konsta Niskavaara & Danger bros -yhtye. Molemmat bändit koostuvat nuorekkaista pitkän linjan musiikin ammattilaisista. Yhteislaulut on valittu kesäisten teemojen mukaan ja ikivihreitä sävelmiä voi tulla laulamaan yksin tai ystävän kanssa, laulutaidosta riippumatta.

Puistotanssit polkaistaan käyntiin Juhannustansseilla Lotta Terävän ja Eetu Laitisen ohjaamana. Kesän aikana Lounaispuistossa esiintyvät myös tanssitaiteilija Terhi Kuokkanen ja Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kaupunkitanssija Taru Miettinen. Lisäksi Saga Elglandin ja Visa Niemelän ballerina- ja akrobaattihahmot seikkailevat Lasten Lystin avaustapahtumassa. Tanssi-illoissa voi tanssiin osallistua matalan kynnyksen periaatteella, mutta paikalle voi yhtä hyvin saapua vain katselemaan ja kuuntelemaan. Puistotanssit järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kanssa.

Piknikkejä ja koko perheen ohjelmaa

Lapsiperheet pääsevät kesäkuun alussa viettämään puistossa Taiteesta pähkinöinä –minifestaria, jossa esiintyy Suomalaisen musiikkikampuksen luovalle musiikki- ja tanssileirille osallistuneita lapsia ja luvassa on muutakin mukavaa. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomalaisen musiikkikampuksen kanssa.

Heinäkuussa pakataan eväät ja omat maalausvälineet koriin ja lähdetään viettämään valtakunnallista Suurta maalaustapahtumaa, jonka järjestävät yhteistyössä Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut ja kulttuuripalvelut, Jyväskylän Taiteilijaseura, Keski-Suomen sarjakuvaseura, Artlo Oy ja Kehystämö Patina. Jyväskylän keskustaan levittäytyvän tapahtuman pääpaikkana on Lounaispuisto  

Lasten Lystin avajaisia juhlitaan Lounaispuistossa nyt toista kertaa. Lelujen karnevaaleissa elokuussa lapset ja perheet voivat nauttia kesän viimeisistä kekkereistä puiston vehreydessä ja juhlistaa samalla alkavaa lasten kulttuurisyksyä.

Lounaispuiston kesän ohjelmisto päättyy elokuun lopussa kauan kaivattuun ja toivottuun leffapiknikkiin. Puiston hämärtyvässä illassa voi eväiden kera nauttia kokoillan elokuvasta, joka on Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon vuonna 2018 voittanut japanilainen menestyselokuva Shoplifters – Perhesalaisuuksia. Leffapiknik toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Lounaispuiston kesä 2019

Seminaarinkatu 34

 • Ke 5.6. klo 18 Lounalaulut: Rivitanssia ja yhteislaulua - Grainville Train
 • Pe 7.6. klo 18 Taiteesta Pähkinöinä – koko perheen minifestarit
 • To 13.6. klo 18 Lounalaulut: Energia-yhtye
 • Ti 18.6. klo 18 Puistotanssit: Juhannustanssit
 • To 27.6. klo 18 Lounalaulut: Konsta Niskavaara & Danger bros
 • Ke 10.7. klo 14-18 Suuri maalaustapahtuma
 • To 18.7. klo 18 Puistotanssit: Kaupunkitanssijan tanssiinkutsu
 • To 25.7. klo 18 Lounalaulut: Konsta Niskavaara & Danger bros
 • To 1.8. klo 18 Puistotanssit: Kesäillan tanssit
 • To 8.8. klo 18 Lounalaulut: Energia-yhtye
 • To 15.8. klo 17-19 Lasten Lystin avaustapahtuma: Lelujen karnevaalit
 • To 22.8. klo 18 Lounalaulut: Energia-yhtyeen säestyksellä
 • Ti 27.8. klo 21 Lounaispuiston leffapiknik

Vapaa pääsy!

Lounaispuiston kesän koko ohjelma: http://visitjyvaskyla.fi/lounaispuistonkesa