Jyväskyläläiset pk-yritykset ovat hakeneet Jyväskylän kaupungin yrityspalveluseteliä yrityksensä myynnin, markkinoinnin, strategian ja johtamisen tai kansainvälistymisen tukemiseen kevään 2019 yrityspalvelusetelikierroksella. Tänä vuonna yrityspalveluseteliä haki 131 yritystä ja se myönnettiin 38 yritykselle. Haetuin kategoria oli myynti ja markkinointi, jopa 83% hakemuksista kohdentui yrityksen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Lisätiedot:
Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö, Business Jyväskylä
p. 050 365 0012, risto.kovala@jyvaskyla.fi

Yrityspalvelusetelin hakemusten laatu ja setelin hakijajoukko oli tänä vuonna vaihteleva. Kaiken kaikkiaan yrityspalveluseteliä haettiin 131 kappaletta ja seteli myönnettiin 38 yritykselle. Seteliä hakeneet yritykset edustivat useita toimialoja, yksinyrittäjistä useita miljoonia liikevaihtoa tekeviin kasvuyrityksiin. Hakeneiden yritysten keski-ikä oli noin seitsemän vuotta ja suurin osa hakemuksista tuli 1-7 vuoden ajan toimineilta yrityksiltä. Määrällisesti eniten hakemuksia tuli ohjelmistojen suunnitteluun ja valmistukseen (11%) sekä liikkeenjohdon konsultointiin liittyviltä toimialoilta (10%).  

Suurin osa hakemuksista kohdentui myynnin ja markkinoinnin kategoriaan, johon tuli hakemuksia 83% yrityksistä. Strategian ja johtamisen kategoriaan kohdentui 11% ja kansainvälistymisen kategoriaan 6% hakemuksista. Hakemukset kävi läpi elinkeinoyksikön asiantuntijaraati, joka pisteytti hakemukset ja arvioi ne keskenään käyttäen kriteereinä setelin tarvetta, yrityksen kasvupotentiaalia ja setelin käytön kohdentumista. 

- Kriteereissä painotettiin yrityksen kilpailuetua, tulevaisuuden kasvupotentiaalia sekä setelin käyttösuunnitelmia. Setelihakemuksissa yllätti, että monissa suurissakin yrityksissä ei ole mietitty pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti markkinoinnin ja viestinnän kehittämistä. Tämä on harmillista siksi, että kaikki tutkimukset kertovat siitä, että ammattimaisen markkinoinnin suunnittelun ja toteuttamisen puute on monilla yrityksillä merkittävä kasvun ja kehittymisen este. Toivommekin nyt, että yrityspalveluseteli toimisi monessa yrityksessä ammattimaisen markkinoinnin pitkäjänteisen kehittämisen lähtölaukauksena, kertoo yrityspalvelupäällikkö Risto Kovala Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylästä.  

Kaikille hakemuksen lähettäneille yrityksille ilmoitetaan setelin myöntämisestä. Myöntämispäätöksen yhteydessä yritykset saavat tarkemmat toimintaohjeet setelin käyttöönottamisesta. Yrityspalveluseteli on voimassa kuusi kuukautta myöntämishetkestä lähtien. Setelin saatuaan yritys valitsee kehittämistoiminnalleen palveluntuottajan sähköisestä palse.fi -palvelutuottaja-järjestelmästä. Hyväksyttyjä palveluntuottajia on palse.fi portaalissa mukana reilut 50. Lisäksi kartoitetaan palveluntuottajien kokemuksia yrityspalvelusetelistä, hakuprosessista sekä ideoita mahdollisiin uusiin yrityspalveluseteli kategorioihin.  

Yrityspalveluseteli on Jyväskylän kaupungin elinkeinoyksikkö Business Jyväskylän palvelu jyväskyläläisille kasvu- ja kehittämishaluisille yrityksille ja yrittäjille, joiden yritys tai toimipaikka sijaitsee Jyväskylän kaupungin alueella. Yrityspalvelusetelillä kannustetaan yrityksiä hyödyntämään erilaisia asiantuntijapalveluita ja kehittämään toimintaansa systemaattisesti. Kevään 2019 yrityspalveluseteliä myönnetään yhteensä noin 150 000 euron arvosta. Yrityspalveluseteli on suuruudeltaan 5.000 euroa. Seteleissä on 20 %:n omavastuu.  

Yrityspalveluseteli myönnetään seuraaville yrityksille:  

27 Crags Oy, Myynti ja markkinointi 
7 Veljestä rakentaja Oy, Myynti ja markkinointi 
Adafy Oy, Myynti ja markkinointi 
Bitcomp Oy, Myynti ja markkinointi 
Growth Hacking Partners Oy, Myynti ja markkinointi 
Hidden Factor Oy, Myynti ja markkinointi 
Ideaosuuskunta Aito, Myynti ja markkinointi 
Induco Oy, Myynti ja markkinointi 
JJP-työ Oy, Myynti ja markkinointi 
Jyväskylä Indoor Karting Center Oy, Myynti ja markkinointi 
K2 Turvapalvelut Oy, Myynti ja markkinointi 
Laajis Oy, Myynti ja markkinointi 
Lainec Oy, Myynti ja markkinointi 
Laive Oy, Myynti ja markkinointi 
Lämpökarhu Oy, Myynti ja markkinointi 
Midare Oy, Myynti ja markkinointi 
Midas Entertainment Oy, Myynti ja markkinointi 
Mikan & Anssin Autohuolto Oy, Myynti ja markkinointi 
MJ Optima-Sport Oy, Myynti ja markkinointi 
ProMet Oy, Myynti ja markkinointi 
Puustikki Oy, Myynti ja markkinointi 
Ready Set Pole Oy, Myynti ja markkinointi 
Resilio Oy, Myynti ja markkinointi 
Silmu Software Oy, Myynti ja markkinointi 
Technosmart Oy, Myynti ja markkinointi 
Teeleidi Oy, Myynti ja markkinointi 
Tikkasec Oy, Myynti ja markkinointi 
VRT Finland Oy, Myynti ja markkinointi 
Aava & Bang Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen 
Arktinen Taivas Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen 
Flashnode Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen 
Jääskelä Innovation Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen 
Mainospalvelu A. Laitinen Ky, Yrityksen strategia ja johtaminen 
Synesa Solutions Oy, Yrityksen strategia ja johtaminen 
Paahtimo Papu Oy, Kansainvälistyminen 
Taction Enterprises Oy, Kansainvälistyminen 
Valu Mobile Oy, Kansainvälistyminen 
Wesentra Oy, Kansainvälistyminen 
 
Lisätiedot: 
Risto Kovala, yrityspalvelupäällikkö, Jyväskylän kaupunki, p. 050 365 0012, risto.kovala@jyvaskyla.fi  

Lisätietoa yrityspalvelusetelistä löydät verkkosivuilta: 
http://businessjyvaskyla.fi/palvelut/yrityspalveluseteli