Jyväskylän kaupunki on yhteistyössä Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKESin kanssa kehittänyt kuntokatsastuspisteitä eri puolille Jyväskylän aluetta. Katsastuspaikat löytyvät Jyväskylästä Rantaraitilta, Harjulta ja Palokan liikuntapuistosta sekä Äänekoskelta Rantapuistosta ja Suolahden vanhalta asemalta.

Kuntokatsastus on matalan kynnyksen kuntotestauspalvelu, joka on käytettävissä ympärivuorokautisesti. Kuntotestin voi tehdä kävellen tai juosten ja pisteillä olevat opastaulut antavat lisäohjeita testaamiseen. Testissä kuljetaan tasaista vauhtia 0,8-3,0 kilometrin mittainen testireitti, jonka jälkeen ajan ja arvioidun rasitustason perusteella saa palautteen kuntotasosta. Käyttö on maksutonta eikä vaadi erityisvälineitä, tarvitset vain kellon ajan ottoa varten.

Opastetusti kuntokatsastuspisteitä pääsee kokeilemaan Harjulla kesäkuussa. Lähtö tapahtuu kuntokatsastuspisteeltä Ihantolantien alkupäästä. Opastetut kuntokatsastukset järjestetään keskiviikkona 5.6. ja 12.6. kello 13-14.

Katso lisätietoja kuntokatsastuspisteistä osoitteesta https://www.kuntokatsastus.info/

Lisätietoja

Elina Oinonen, aikuisten vastaava liikunnanohjaaja
p. 014 266 7736, elina.oinonen[a]jkl.fi

Asiasanat: