Jos yksin kulttuurin pariin lähteminen tuntuu tylsältä tai vaikealta, vapaaehtoista voi pyytää tueksi jo yli 20 kunnassa. Kulttuuriluotsi-nimellä Jyväskylässä vuonna 2006 kehitetty vapaaehtoistoiminnan malli tunnetaan Suomessa monella eri nimellä. Vapaaehtoiset osallistuvat kunnissa myös tapahtumien järjestämiseen ja joissain kunnissa vievät kulttuuria palveluyksiköihin ja koteihin. Tiistai-iltapäivän klinikalla keskustellaan, mitä kannattaa huomioida, kun työskentelee vapaaehtoisen kanssa. Tilaisuudessa esitellään kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallisessa kehittämishankkeessa tuotettua tietoa ja keskustellaan siitä, mitä kulttuuriluotsitoiminnan aloittamisessa kannattaa huomioida.

Kulttuuriluotsitoimintaa tukevien ammattilaisten kokemuksia tilaisuudessa esittelee kehittämishankkeen koordinaattori Katri Leppisaari ja kokemuksistaan kulttuuriluotsitoiminnassa kertovat jyväskyläläiset vapaaehtoiset.

Kulttuuriluotsitoiminnan valtakunnallista kehittämistä tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö ja sitä koordinoi Tampereen kaupungin Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.

Asiasanat: