Lisätietoja ja akkreditoituminen:

tapahtumatuottaja Lotta Nyqvist, Luovatoimisto Making Of, p. 040 5005 677, lotta(at)makingof.fi

Ensimmäisen valtakunnallisen julkisen sektorin kulttuurituottajille suunnatun KUTU Päivät -tapahtuman ohjelma on julkaistu. Jyväskylän Paviljongissa 16. - 17.9. järjestettävän seminaarin ohjelma läpileikkaa julkisen sektorin ja yhteiskunnallisten taide- ja kulttuurialan toimijoiden ajankohtaiset kuulumiset ja tarjoaa kuntien kulttuurityötä tekeville käytännön työvälineitä tehtävän monialaiseen toimenkuvaan.

Seminaaritapahtuman ensimmäisenä päivänä kuullaan puheenvuorot Taiteen edistämiskeskuksen Taiken johtajalta Paula Tuoviselta, Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkeeltä ja kulttuurin ja taiteen keskusjärjestö KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläiseltä.

Tapahtuman toisen päivän teemana on osallisuus, jota alustamassa on kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cupore. Paneelikeskustelussa, jonka aiheena on kulttuurinen vapaaehtoistyö, ovat mukana Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius, valtakunnallisen kulttuuriluotsitoiminnan kehittämishankkeen koordinaattori Katri Leppisaari, lehtori Juha Iso-Aho Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja työvaliokunnan puheenjohtaja Henna Voutilainen Jyväskylän elävän musiikin yhdistys JELMU ry:stä.

Kulttuuripalveluiden alueellisesta saavutettavuudesta kuullaan puheenvuoro alue- ja kaupunkikehityksen asiantuntija Timo Arolta aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:stä. Osallistuvaan budjetointiin tutustutaan Helsingin kaupungin OmaStadi-palvelun kautta ja sen esittelijänä on suunnittelija Inari Penttilä. Kaksipäiväisen tapahtuman juontajana toimii kulttuuritoimija ja kirjailija Silvia Husseini.

Kulttuurituottamisen teemat esillä laaja-alaisesti

Tapahtuman aikana järjestettävien klinikoiden teemoina ovat esimerkiksi alan koulutus, taiteen ja kulttuurin rahoitus, prosenttikulttuurin soveltaminen, kuntataiteilijoiden palkkaaminen, maailmanperintö- ja kulttuuriperintökohteiden tuotteistaminen, kulttuurituottajien työhyvinvointi ja työssäjaksaminen sekä vanhustyön, kulttuurituottamisen ja digitalisaation yhdistävä Alvar-palvelu.

– On hienoa saada valtakunnalliset kulttuurituottajien päivät Jyväskylään. Tapahtumalle on ollut selkeä tarve, sillä kuntien kulttuuritekijöille ei ole viime vuosina ollut yhteisiä tapaamisia. Olipa kyseessä pieni tai suuri kunta, on kuntien kulttuurihaasteet nyt ja tulevaisuudessa hyvinkin samanlaisia, toteaa Jyväskylän kaupungin kulttuuripäällikkö Marita Kajander.  – Pitää myös muistaa, että suurimmassa osassa Suomen kuntia ei ole erillisiä taide- ja kulttuurilaitoksia, vaan kunnan yleinen kulttuuritoimi toteuttaa laajalla skaalalla kulttuuripalveluita monille kohderyhmille. KUTU Päivät kokoavat juuri näitä yleisen kulttuuritoimen tekijöitä verkostoitumaan ja pohtimaan asioita saman katon alle, Kajander summaa päivien tavoitteita.

Tapahtuman järjestää yhteistyössä Jyväskylän kaupunki, Taiteen Edistämiskeskus Taike, Taide- ja kulttuurialan ammattijärjestö TAKU ry, Kuntaliitto ja Keski-Suomen liitto. 

KUTU Päivien ohjelma: https://www.jyvaskyla.fi/kutu-paivat/ohjelma