Jyväskylän kaupunki järjesti keskustelu- ja infotilaisuuden Hippos2020-hankkeen tilanteesta paikallisille urheilu- ja liikuntaseuroille tiistaina 21.5. Tarve ajankohtaiskatsaukselle sekä keskustelualustalle nousi esille maaliskuussa järjestetyssä Seurafoorumissa. Suunnitelmia ja tilannetta jyväskyläläisille liikuntaseuroille olivat esittelemässä suunnittelujohtaja Kai Ruuhonen Lehto Tilat Oy:stä sekä Jyväskylän kaupungilta palvelujohtaja Ari Karimäki, projektipäällikkö Kari Halinen ja projektipäällikkö Nina Rautiainen.

Keskustelu- ja infotilaisuudessa käytiin seuratoimijoiden kanssa läpi hankkeen suunniteltuja rakentamisaikatauluja ja -vaiheita. Uuden Hippoksen rakentamisen on ilmoitettu viivästyvän aiemmista suunnitelmista päärahoittaja Fennia Oyj:n irtaannuttua projektista keväällä 2019. Uusia rahoittajia on kartoitettu ja neuvotteluja käydään parhaillaan. Tavoitteena on saada rakennuslupasuunnittelun ensimmäinen vaihe sekä rakennusluvan sisäänjättö tulevan kesän aikana. Tällä hetkellä pisimmälle on edennyt monitoimiareenan suunnittelu, jonka rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensimmäisessä vaiheessa vuonna 2020.

Uuden Hippoksen toteutuessa seuroilla olisi käytössä kaksinkertainen määrä liikuntatiloja. Hinnoittelun pohjana tulevissa tiloissa ovat pääsääntöisesti 10 % maltilliset korotukset vuoden 2017 hinnastoon nähden. Tilaisuudessa seurat olivat kiinnostuneita ja nostivat esille mm. pysäköintijärjestelyt alueella, eri lajien ja harjoittelutilojen olosuhteiden määrän suhteessa nykyiseen, uusien lajien harjoittelumahdollisuudet sekä seurojen käytössä olevat varastotilat uudella Hippoksella.

Jyväskylän kaupunki tulee omistamaan noin kolmasosan Hippoksen omistavasta yhtiöstä. Koko hankkeen kokonaisuudesta kaupungin rahoitusosuus on 28 miljoonaa euroa ja kaupunki sitoutuu ostamaan käyttövuoroja 5,5 miljoonalla eurolla vuodessa 20 vuoden ajan. Kaupunki hankkii irtaimistoa enintään miljoonalla eurolla vuodessa myös 20 vuoden ajan. Liikuntapuisto alueelle rakentuu Jyväskylän kaupungin toimesta, johon muun muassa pesäpallokenttä tulee sijoittumaan.

Ajankohtaiset uutiset Hippos2020-hankkeen etenemisestä löytyvät sen verkkosivuilta osoitteesta https://hippos2020.fi/fi/

Lisätietoja

Ari Karimäki, palvelujohtaja Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntapalvelut
p. 0500 543 654, ari.karimaki[a]jkl.fi

Kari Halinen, projektipäällikkö Hippos2020
p. 050 573 7034, kari.halinen[a]jkl.fi

Asiasanat: