Kuinka saamme vieraat pysähtymään alueella ja käyttämään nykyistä enemmän paikallisia palveluja? Suomessa on lukematon määrä kiinnostavia kulttuurikohteita jotka usein jäävät  satunnaisten kulkijoiden tietoon.

Tällä KUTU Päivien Klinikalla nostetaan esille kaksi Keski-Suomessa olevaa Unescon maailmanperintökohdetta, Petäjäveden vanha kirkko ja Struven ketjun Oravivuoren mittauspiste, jotka houkuttelevat joka vuosi uusia koti- ja ulkomaisia matkailijoita. Mitä pitäisi tehdä ja miten jotta saisimme nämä matkailijavirrat poikkeamaan Korpilahdella tai Petäjäveden keskustassa? 
 
Unescon maailmanperinnöstä on etsitty ennakkoluulottomasti voimaa paikallisiin palveluihin Keski-Suomessa. Miltä kuulostaa kuutamokiipeily tai pelimannikonsertti Korpilahden Oravivuoren huipulla? Entä maistuisiko Struven soppa? Vai haluaisitko tutkimusmatkailjaksi? Uskotko, että maailmanperintöä saisi kylliksi yhdessä päivässä? 

Tule mukaan Maailmanperinnöstä ja kulttuuriperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin –klinikkaan ideoimaan lisää ja kuulemaan kokemuksia yhteisestä tuotteistamisprosessista Keski-Suomessa. Malli on vapaasti käytettävissä ja kehitettävissä edelleen. Voimanlähde ovat aina paikalliset toimijat.

Klinikalla mukana projektipäällikkö Annamari Maukonen Maailmanperinnöstä voimaa paikallisiin palveluihin -hankkeesta sekä projektissa mukana olleita paikallisia osaajia ja tekijöitä.

Klinikan aikataulu julkaistaan ohjelman valmistuttua toukokuussa