KUTU Päivien paneelikeskustelussa aiheena kulttuurinen vapaaehtoistoiminta.

Vapaaehtoistyö on toisen ihmisen tai yhteisön hyväksi tehtävää toimintaa. Mutta mitä on kulttuurinen vapaaehtoistyö? Onko kyse vain omaksi huviksi tehtävästä toiminnasta vai palveleeko kulttuurinen vapaaehtoistyö suurempaakin joukkoa?

Perinteisin muoto vapaaehtoistoiminnasta on pitkäkestoista, vuorovaikutteista ja jonkun organisaation koordinoimaa. Ylivoimaisin vapaaehtoistoiminnan muoto on auttaminen. Mutta vapaaehtoistoiminta kulttuurikontekstissa – mitä se on? Mitä se voi olla? Onko kulttuurisen vapaaehtoistoiminnan tarkoitus tukea ihmisiä pääsemään käsiksi kulttuuriin vai tuottaa sitä?

Näitä ja muita kulttuurisen vapaaehtoistoiminnan kysymyksiä ruotimaan on kutsuttu joukko vapaaehtoistoiminnan asiantuntijoita. Paneelikeskustelussa mukana ovat vapaaehtoistoimijoiden edunvalvoja Kansalaisareenan toiminnanjohtaja ja kansalaisaktivisti Leo Stranius, Valtakunnallisen kulttuuriluotsitoiminnan kehittämishankeen koordinaattori Katri Leppisaari, vapaaehtoistyön johtamiseen ja koulutukseen erikoistunut lehtori Juha Iso-Aho Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja satoja vapaaehtoistyöntekijöitä luotsaavan Jyväskylän elävän musiikin yhdistyksen JELMU Ry:n työvaliokunnan puheenjohtaja Henna Voutilainen.

Paneelikeskustelun aikataulu julkaistaan ohjelman valmistuttua toukokuussa

Kuva: Jyväskylän kaupunki / Kulttuuripalvelut