Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijäyhdistys tekee tämän kevään talkootempauksenaan toukokuussa vierailuja Jyväskylän alueen palvelutaloihin.

Sekä näyttelijänä että yleisötyöntekijänä toimiva seniorivastaava Tytti Vänskä kertoo, että näyttelijät oli helppo saada innostettua vierailulle ikäihmisten luo. – Tällä kertaa keskitymme kohtaamiseen ja läsnäoloon, kenties pelaamme, luemme lehtiä tai ulkoilemme yhdessä. Olemme kiinnostuneet kuulemaan, mitä vanhuksilla on sydämellään. Joku näyttelijä saattaa esittääkin jotain, mutta eniten fokusoimme olemaan ihminen ihmiselle. Haluamme kantaa osaltamme yhteiskuntavastuuta, että ketään ei unohdettaisi. Että jokainen voisi kokea tulevansa nähdyksi, Vänskä kertoo. 

Näyttelijäyhdistyksen puheenjohtaja Jouni Salo sanoo, että talkootempaus on luonnollinen jatkumo tämän kevään Päivänsäteet-näytelmän ja kaupunginteatterilla järjestetyn Unelmadiscon jälkeen. 
– Ikäihmisten kohtaaminen on satavarmasti tärkeää työtä ja ensimmäistä kertaa koko yhdistyksen voimalla jalkaudumme kohtaamaan heitä, jotka eivät kassan kautta pääse meidän luo, Salo iloitsee.

Näyttelijät vierailevat 20.-21.5 Kortepohjan-, keskustan-, Väkkärän-, ja Luhtisen Kuntouttavissa päivätoiminnoissa sekä  Piippurannan Klubin ja Tikkakosken Hyvinvointikeskuksessa.