Jyväskylän kaupunginteatterin Vuoden teatteriteko -tunnustuksen saa tänä vuonna Jouni Salo roolitöistään näytelmissä Päivänsäteet June Partridgen roolissa sekä Supernaiivissa Panun, isän, isoisän ja kirjastovirkailijan rooleissa. Salo keräsi yleisöäänestyksessä noin 35 % äänistä, yhteensä ääniä annettiin 543 kappaletta. Tänä vuonna finalistit valinnut raati päätti jakaa myös elämäntyö-palkinnon, Betoni-Muusalla palkittiin näyttelijä Jorma Böök.

Salo ja Böök palkittiin Muusa-patsailla Glamour & Glam goes Hollywood -tapahtumassa lauantaina 27.4. kaupunginteatterilla.

Nyt viidennen kerran yhteistyössä Sanomalehti Keskisuomalaisen kanssa toteutettavan Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -tunnustuksen ovat ennen Jouni Saloa saaneet Tuovi Räisänen Lainahöyhenissä-musikaalin pukusuunnittelusta (2015), Jekyll & Hyde -musikaalin avustajat työpanoksestaan musikaalissa (2016) ja Antti Niskanen roolityöstään Diivat-esityksessä (2017) ja Jukka-Pekka Mikkonen (2018) roolitöistään toimistotyöntekijä Putkosena (Mielipuolen päiväkirja) sekä Kempinä (Täti ja minä).

Elämäntyö-Muusa jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Esiraati oli valinnut finalisteiksi yleisöäänestykseen Jouni Salon roolisuoritusten lisäksi näyttelijä Anneli Karppisen roolityöstään näytelmässä Päivänsäteet, lavastaja Karmo Menden lavastuksista näytelmissä Päivänsäteet ja Merten gorilla, Supernaiivi-esityksen työryhmän ja koulukiusaamisen vastaisen #kukaaneioleluuseri -kampanjan.

Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -maininnan tarkoituksena on esitellä teatterin tekemisen monipuolisuutta. Palkinnon voi saada Jyväskylän kaupunginteatterissa näytäntövuoden aikana valmistettu kokonainen produktio, yksittäinen roolisuoritus, lavastus, puvustus, musiikki, koreografia, ohjaus, tarpeisto tai muu teatteriesityksen valmistumiseen liittyvä toimenpide. Palkintona jaettava Muusa-patsas on kuvanveistäjä Martti Virtasen suunnittelema. Mystistä muusahahmoa esittävä pronssi-veistos on kiertopalkinto, jota säilytetään Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiössä. Voittajat saavat omakseen veistoksesta valmistetun kipsivaloksen. Elämäntyö-Muusa on valmistettu betonista.