Jyväskylän Lehtisaaren koulun oppilaat Ellen Uusikylä ja Onerva Pesonen käyvät koulua ajalla 21.3.-24.5.2019 Deniassa, espanjalaisessa Colegio Paidos koulussa. Oppilasvaihto on tuonut espanjalaisesta koulusta Aleix Giménez Artiguesin ja Malena Márquez Serran vastaavaksi ajaksi opiskelemaan Lehtisaaren kouluun.   

Lisätietoja:  
apulaisrehtori Merja Jokinen, Lehtisaaren koulu, puh. 014 266 8973  
Erasmus KA201 vLearning –hankkeen facebook  

Oppilasvaihto on osa Erasmus KA201 vLearning - hanketta, jossa oppimiseen liitetään VR- ja AR-teknologiaa. Kaikki oppilaiden kustannukset, mukaan lukien pieni käyttöraha, maksetaan hankkeen kustannuksista. Kaksivuotisessa hankkeessa ovat mukana Lehtisaaren ja espanjalaisen koulun lisäksi koulut Sloveniasta ja Iso-Britanniasta sekä lelututkimuskeskus Aiju Espanjasta. Hanke rahoitetaan Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelmasta.   

Oppilasvaihdot rikastuttavat koko koulun kansainvälistymistaitoja  

Oppilasvaihdosta hyötyy vaihdossa olevien oppilaiden lisäksi koko koulun väki. Kielitaito kehittyy ja itsenäisen työskentelyn taitojen lisäksi karttuvat opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen osa-alueet koko koulun väkeä. Opitaan erilaisten kulttuurien lisäksi vuorovaikutus- ja verkostoitumisen taitoja. 

Käsitys eurooppalaisuudesta ja itsestä osana Eurooppaa avaa mahdollisuuksia. Matkalla olevien oppilaiden itsestä huolehtimisen ja arjen taidot lisääntyvät, kun ollaan reissussa ilman vanhempia ja huolehditaan omien opintojen etenemisestä. Koulukulttuurin vertaaminen, koulupäivän erilainen rakentuminen, erilaiset säännöt koulussa ja kulttuuriset tavat perheissä opettavat hyväksymään erilaisuutta.  Ellenin ja Onervan opiskelua Espanjassa voi seurata heidän ylläpitämästä blogista