Yliopistonkadun saneeraus etenee seuraavaan vaiheeseen Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välisellä osuudella. Liikennejärjestelyt muuttuvat torstaina 25.4. klo 7.00 alkaen ja ovat voimassa heinäkuun puoliväliin asti.

Tutustu liikennejärjestelyjen muutoksiin kartalla.

Seuraa Yliopistonkadun saneerauksen omia verkkosivuja.

Yliopistonkadun töiden laajetessa Harjun puolelle ajoneuvoliikenne siirretään keskustan puoleiselle osalle. Yliopistonkatu säilyy kaksisuuntaisena ja myös kääntymismahdollisuus Vaasankadulle säilyy. Muutos aiheuttaa liikenteen jonoutumista, joten mahdollisuuksien mukaan on suositeltavaa käyttää vaihtoehtoisia reittejä erityisesti ruuhka-aikoina. Lisäksi Yliopistonkadun kadunvarsipysäköinti päättyy saneerausalueella.

Ajo Normaalikoululle muuttuu

Yliopistonkadun nykyinen liittymä Normaalikoululle suljetaan Oikokadun kohdalta, ja kaikki ajoliikenne koululle on kevätlukukauden loppuajan katujen Pitkäkatu -Löylykatu -Mäki-Matinkatu kautta. Koulun saattoliikenteelle järjestetään tila Pitkäkadulta. Työvaiheiden toteutusjärjestykseen ja ajoitukseen vaikuttaa Neste Rally Finland erikoiskokeen sijoittuminen Harjulle.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit muuttuvat

Yliopistonkadun suuntainen jalankulku ja pyöräily siirtyy kokonaan keskustan puolelle katua, koska Harjun puoleinen jalankulku- ja pyöräilyväylä suljetaan töiden vuoksi. Normaalikoulun kohdalla oleva suojatie poistetaan käytöstä, jolloin lähin suojatie on Cygnaeuksenkadun kohdalla.

Oikokadun puolella oleva jalankulku- ja pyöräilyväylän osa katkaistaan. Yliopistonkadun ja Oikokadun välinen kulku ohjataan Cygnaeuksenkadun kohdalta väliaikaisesti Harjun kautta. Esteettömämpi työmaan aikainen jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitti Oikokadun ja Normaalikoulun suuntaan kulkee Mäki-Matin perhepuiston ja koulun välistä.

Vaasankadun-Voionmaankadun kohdalla olevat työmaan liikennejärjestelyt säilyvät toistaiseksi nykyisellään.  Muutokset aiheuttavat valitettavia kulkureittien pidentymisiä.

Joukkoliikenteen pysäkkeihin ei muutoksia

Liikennejärjestelyillä ei ole vaikutusta joukkoliikenteen pysäkkeihin. Bussien matka-aika saattaa pidentyä liikennejärjestelyjen vuoksi.

Tavoitteena parempi kaupunkiympäristö

Saneerauksen tarkoituksena on Vaasankadun muuttaminen kaksisuuntaiseksi, turvallisempien jalankulku- ja pyöräilyväylien tekeminen sekä katutilan ilmeen uudistaminen. Hanke valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Kohteen rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupunki pääurakoitsijanaan Oteran Oy.

Seuraa Yliopistonkadun saneerauksen omia verkkosivuja.