Seuraava kaupunginteatterin Teatteritiistai järjestetään 23.4.2019 klo 18 alkaen teatterin yleisölämpiössä. Ilta kunnioittaa pitkän päivätyön Jyväskylän kaupunginteatterin näyttämöillä tehneen näyttelijä Jorma Böökin uraa.

Böök jää kuluvan kevään jälkeen eläkkeelle n. 130 näytelmän sekä kymmenien ja taas kymmenien roolien jälkeen. Teatteritiistaissa teatterikuraattori Antti Niskanen haastattelee Böökiä ja haastattelun aikana kuljetaan matkaa Jorman myötä ensimmäisistä rooleista aina kuluvaan kevääseen asti.  

Jorma Böök on näytellyt Jyväskylässä kaupunginteatterissa v. 1979 alkaen. Roolilistauksesta voi lukea, että 40-vuotinen ura on ollut täyteläinen – Böök ei ole pitänyt välivuosia, vaan hän on ollut täystyöllistetty koko uransa ajan. Teatteritiistain lisäksi Jorma Böökin uraa juhlistetaan sunnuntaina 19.5. juhlaesityksessä Mies, joka kieltäytyi käyttämästä hissiä. Böökin urasta on koottu juhlanäyttely teatterin lämpiöön. Näyttelyssä on valokuvia, julisteita ja rooliasuja Böökin näyttelijäuran varrelta.

Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä -monologista nähdään myös lisäesitys perjantaina 10.5. klo 19.00.

Teatteritiistai on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy.