Videovälitteisesti voi asioida esimerkiksi, kun arvioidaan hoitolomatarvetta sairaan lapsen hoitoa varten infektio- tai rokkotaudeissa, tai kun tarvitsee sairauslomatodistuksen työnantajaa varten alkavissa flunssa- tai vatsataudeissa.

Jyväskylän Kuokkalan terveysaseman asiakkaan ei välttämättä tarvitse mennä kaikissa tilanteissa Kuokkalan terveysaseman lääkärin tai sairaanhoitajan vastaanotolle terveysasemalle, vaan vastaanotolla voi käydä vaikka kotisohvalta videoyhteyden välityksellä.

Ajanvarauksen yhteydessä asiakkaalle voidaan tarjota aikaa videovastaanotolle. Videovälitteisesti voi asioida esimerkiksi, kun arvioidaan hoitolomatarvetta sairaan lapsen hoitoa varten infektio- tai rokkotaudeissa, tai kun tarvitsee sairauslomatodistuksen työnantajaa varten alkavissa flunssa- tai vatsataudeissa. Myös lääkäri voi antaa potilaalle videovälitteisen vastaanottoajan sovittujen kontrollikäyntien sijaan.

– Asiakkaalta kysytään aluksi, onko hänellä kokemusta videopuheluista, kuten skype, facetime tai whatsapp, ja haluaako hän asioida videovälitteisesti. Asiakas saa sovitusti videovastaanottoajan sekä ohjeet videovastaanoton aloittamiseksi, selvittää projektipäällikkö Katrianna Rantanen Jyväskylän kaupungin terveyspalveluista.

Videovastaanotolle voi ottaa yhteyttä tietokoneen, tablettitietokoneen tai älypuhelimen välityksellä. Jotta videovastaanotto toimii, asiakkaan tulee asentaa koneelleen lisäosa. Tarkemmat ohjeet videovälitteiseen asiointiin löytyvät Kuokkalan terveysaseman sivulta, josta myös otetaan yhteys vastaanotolle asiointipalvelun kautta.

– Asiointi videoyhteyden välityksellä on tietosuojattua ja turvallista. Asiakkaan tulee varautua vastaanotolle tunnistautumista varten kuvallisella henkilökortilla, Katrianna Rantanen jatkaa.

Videovastaanotto Kuokkalan terveysasemalla on kolmen kuukauden mittainen kokeilu. Asiakas saa tekstiviestipyynnön antaa palautetta videovastaanotosta asioinnin jälkeen.
– Saatujen palautteiden perusteella tehdään yhteenveto, jonka perusteella arvioidaan, laajennetaanko videovälitteinen vastaanotto myös muille terveysasemille, Katrianna Rantanen sanoo.

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/terveysasemat/kuokkalan-terveysasema

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Katrianna Rantanen p. 050 349 4512, Jyväskylän kaupunki