Kirjastotoimenjohtaja Seija Laitinen-Kuisma pitää yleisöopastukset uudistetussa pääkirjastossa tiistaina 16.4. klo 17.00 ja torstaina 25.4. klo 12.00.

Lisätietoja:

Mari Vuorinen 
informaatikko 
kaupungin pääkirjasto 
p. 014 266 4129
mari.vuorinen[at]jyvaskyla.fi

Seija on ollut alusta alkaen mukana toiminnallisten muutosten suunnittelussa, joten hänelle on paljon tietoa hankkeen eri vaiheista. Opastettavat ryhmät kokoontuvat 1. kerroksessa pääportaikon juurella. Opastuksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.  

Toiminnallisia muutoksia kaikissa kirjaston kerroksissa

1. kerroksen lehtialueelle on sijoitettu aikakaus- ja sanomalehdet. Samassa kerroksessa on myös Uutuudet-alue, jossa on uutuusaineistoa, viikkolainat, elokuvat, asiakaskoneita, mikrofilmilaite, lainausautomaatti, varausten nouto ja Lukupysäkki. Pysäkille voi istahtaa lukemaan juuri ilmestynyttä kirjallisuutta. Uutuudet-alueelle on Lava, jossa järjestetään pienempiä tapahtumia kirjaston yhteistyökumppanien kanssa. 1. kerroksessa olevia luentosaleja on myös uudistettu.

2. kerroksessa tehtiin myös toiminnallisia muutoksia. Nuortenosasto on siirretty lastenosaston yhteydestä omalle alueelleen aikuisten osaston viereen. Nuorten alueen nimi on Kupla. Kakkoskerrokseen on tehty myös kokoontumistilaa opastettaville ryhmille ja aineistoa on sijoiteltu uusiin paikkoihin. Lastenosaston vieressä oleva kokoushuone on vuokrattavissa kenelle tahansa, joka tarvitsee kokoustilaa.

3. kerroksessa on nykyaikaistettu Lukuparven ja Kokousparven työskentelytiloja. Kokousparvella olevissa työtilakuutioissa voi pitää vaikka kokouksen. Lukuparvella olevan hiljaisen työskentelyn tilassa on sermillisiä työpöytiä, joiden korkeutta saa säädettyä käyttäjän mukaan. Muutosten toteuttamisessa on kuunneltu asiakkaiden toiveita ja mietitty myös ergonomisia ratkaisuja. Ryhmätyöhuoneita on nyt neljä eli yksi enemmän kuin aikaisemmin. Ryhmätyöhuoneet ovat kenen tahansa käytettävissä maksuttomasti. Niihin ei tarvitse tehdä tilavarausta. Muutostöiden myötä tilojen akustiikkaa on kohennettu. 1.kerroksessa olevan Lavan takaseinään sekä 3. kerroksen hiljaisen työskentelyn tilaan ja ryhmätyöhuoneiden seiniin on kiinnitetty akustointilevyt.

3. kerroksen musiikkiosastolla tehtiin myös muutoksia. Asiakkaiden käytettävissä on kolme soitonharjoitteluhuonetta ja Komppi. Komppi on tila, jossa voi laulaa karaokea sydämensä kyllyydestä ja soittaa bändisoittimia. Asiakkailla on myös kaikki Rockwayn musiikkiverkkokurssit käytettävissä. Musiikkiosastoa on laajennettu. Digitointitilassa voi digitoida analogista aineistoa nykyaikaiseen formaattiin. Osastolla on myös musiikin lähivarasto täynnä musiikkia. Aikaisemmin lähivaraston materiaalia piti pyytää henkilökunnalta, mutta nyt se on kätevästi asiakkaiden käsien ulottuvilla. Musiikkiosaston vieressä ollut opetusstudio purettiin ja sen tilalle rakennettiin monitoimitila, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi koulutuksiin.