Tiistaina 16.4. klo 18.00 museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen kertoo kansalaisopiston yleisöluennolla, mitä voimme odottaa loppuvuodesta avautuvan Keski-Suomen museon (KeMun) uusilta näyttelyiltä.

Lisätietoja:

Heli-Maija Voutilainen 
museotoimenjohtaja 
Jyväskylän kaupungin museopalvelut 
heli-maija.voutilainen[at]jkl.fi 
p. 014 266 4348

Peruskorjatun museorakennuksen lisäksi ovat uudistuneet myös näyttelyt sekä museon ilme nettisivuineen ja logoineen. Uusi ilme, uusi perusnäyttely ja muut kemuilevat kujeet heijastavat museon uudenlaista avointa ja aktiivista otetta tutkimusmatkalla keskisuomalaisuuteen. Perusnäyttelyä päästään rakentamaan peruskorjaustyön valmistuttua huhtikuussa ja uudenlainen KeMu avaa ovensa loppuvuoden 2019 aikana.

Tulevassa näyttelyssä kuuluu keskisuomalaisten ihmisten ääni. Luvassa on esineiden ja valokuvien lisäksi erilaisia haastatteluja, kirjoitettuja muistelmia, kirjeitä ja päiväkirjoja. Muistot avaavat ja syventävät esineiden ja valokuvien kertomaa tarinaa ja tuovat lähelle menneiden aikojen ihmisten kokemuksia. Erilaisten keruiden ja videohaastatteluiden keinoin on saatu tallennettua myös lähihistorian ilmiöihin liittyvää muistitietoa.

Näyttelyssä voi myös istua elokuvissa, katsella kuvaesityksiä tai fiilistellä rallin ja räpin tahtiin. Lapset voivat pelata entisajan pelejä, hyppiä ruutua tai kokeilla miten kalliomaalauksen animoidut hahmot heräävät liikkumaan. Alvar-pojan matkassa tehdään aikamatka yli sadan vuoden takaiseen Jyväskylään.

Luento järjestetään yhteistyössä Jyväskylä-seuran kanssa.

Keski-Suomen museon uusi perusnäyttely
Tiistai 16.4. klo 18.00–19.30
Jyväskylän kansalaisopisto / posliininmaalausluokka (Vapaudenkatu 39–41, 3. krs)
Luennoitsija Heli-Maija Voutilainen
Vapaa pääsy.

Jyväskylän kansalaisopiston verkkosivut

Keski-Suomen museon verkkosivut