Lisätietoja:

Kortepohjan lähikirjasto 
p. 014 266 4136 
kirjasto.kortepohja[at]jyvaskyla.fi

Kirjailija, runoilija ja juristi (OTT) Jarkko Tontti kertoo kirjoistaan ja kirjailijan työstään Kortepohjan lähikirjastossa (Isännäntie 3) tiistaina 9.4. klo 18.00.

Tontille on myönnetty Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto vuonna 2006 esikoisrunokokoelmastaan Vuosikirja. Teos oli tuolloin ehdolla myös Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Tontin ensimmäinen romaani, Luokkakokous, ilmestyi vuonna 2007, toinen runokokoelma Jacasser vuonna 2009 ja toinen romaani Sali vuonna 2011. Romaani Lento ilmestyi syksyllä 2013 ja romaani Perintö elokuussa 2018.

Tontti on kirjoittanut myös fantasiaromaanin Vedeeran taru (2012), joka voitti valtakunnallisen Lasten Luku-Varkaus -palkinnon sekä esseekokoelmat Koti, uskonto ja isänmaa (2011) sekä Viisastuminen sallittu (2016). Vedeeran tarun jatko-osa Vedeera vaarallisilla vesillä ilmestyi syksyllä 2018.

Tontin runoja on käännetty saksaksi, englanniksi, ranskaksi, italiaksi, puolaksi, sloveniaksi, ruotsiksi, viroksi, japaniksi, portugaliksi, kreikaksi, latinaksi, romaniaksi, kroatiaksi, venäjäksi ja marathiksi.

Koulutukseltaan Tontti on oikeustieteen tohtori ja varatuomari. Hän on opiskellut oikeustiedettä, kirjallisuutta ja filosofiaa Helsingissä, Edinburghissa, Brysselissä ja Berliinissä. Runoteosten ja romaanien lisäksi Tontti on julkaissut esseitä, kolumneja sekä kirjoituksia filosofiasta ja juridiikasta.

Tontti on työskennellyt juristina eduskunnassa, oikeusministeriössä, Espoon käräjäoikeudessa ja opettajana Helsingin yliopistossa. Lisäksi hän on toiminut eri ihmisoikeusjärjestöissä. Vuosina 2011–2014 Tontti oli kirjailijoiden sananvapausjärjestö Suomen PENin puheenjohtaja ja tällä hetkellä hän on PEN Internationalin hallituksen johtoryhmän jäsen. Tontti oli ulkoasiainministeriön ihmisoikeusasiain neuvottelukunnan jäsen vuosina 2007–2015 ja on ollut vuodesta 2016 alkaen eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian ihmisoikeusvaltuuskunnan jäsen. Vuosina 2010–2011 hän toimi opetus- ja kulttuuriministeriön tekijänoikeustoimikunnan jäsenenä. Vuodesta 2019 alkaen Tontti on ollut Suomen Kirjailijaliiton johtokunnan jäsen.

Keski-kirjastojen verkkokirjasto, Jyväskylän tapahtumat

Jarkko Tontin verkkosivut