JAMK kiri ammattikorkeakoulujen kolmanneksi ja Jyväskylän yliopisto säilytti asemansa suosituimpien yliopistojen joukossa

JAMKissa kiinnostaa liiketalous

JAMK oli vetovoimaisuusluvulla mitattuna Suomen kolmanneksi suosituin ammattikorkeakoulu. Koko kevään yhteishaussa Jyväskylän ammattikorkeakoulu tarjosi yhteensä 1390 aloituspaikkaa seitsemällä eri alalla. Hakijoita JAMKiin oli 12 783, joista ensisijaisia 5077.

Suosituin YAMK-tutkinto oli uutena tarjottu organisaation ja talouden johtaminen -tutkinto. Liiketalouden opinnot kiinnostivat myös AMK-tutkintojen puolella. Eniten ensisijaisia hakijoita AMK-tutkinnoista oli liiketalouden päivätoteutuksen tutkinto-ohjelmaan.

Yliopistossa psykologia suosituin

Jyväskylän yliopistoon haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 15 753 hakijaa. Hakijamäärä kasvoi viime vuodesta noin prosentin. Aloituspaikkoja syksyllä alkaviin opintoihin on tarjolla noin 2250.

Jyväskylän yliopisto oli kokonaishakijamäärällä mitattuna Suomen viidenneksi suosituin yliopisto Helsingin, Tampereen, Turun ja Itä-Suomen yliopistojen jälkeen. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto on viides Helsingin, Tampereen, Turun ja Aalto-yliopiston jälkeen.

Suosituin hakukohde oli tänäkin vuonna psykologia, johon pyrkii 2828 hakijaa. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat yrityksen taloustieteet (1426 hakijaa) luokanopettajan koulutus (1357 hakijaa) ja taloustiede (1213 hakijaa).