Espanjan keskiaikaisilla pyhiinvaellusreiteillä kulkee vuosittain yli 300 000 vaeltajaa. Mikä saa ihmisen lähtemään pitkälle, viikkoja kestävälle vaellukselle? Onko motiivina kunnon kohottaminen, uskonnollinen riitti, itsensä etsiminen, vai mikä?

Lisätietoja:

Ilkka Pernu 
ilkkapernu.ip[at]gmail.com          

Säynätsalolainen Ilkka Pernu kertoo kokemuksiaan lukuisilta vaelluksiltaan Iberian niemimaan ikivanhoilla poluilla ja näyttää valokuvia reittien upeista maisemista Vaajakosken aluekirjastossa (Urheilutie 36 B) keskiviikkona 10.4. klo 17.30.

Pernu teki ensimmäisen vaelluksensa Espanjan keskiaikaisilla pyhiinvaellusreiteillä vuonna 2007 ja jäi koukkuun vaeltamiseen. Ensimmäisen reissun jälkeen hän on yhtä vuotta lukuun ottamatta kulkenut pyhiinvaellusreittejä vuosittain. Parina vuotena hän teki vaellukset keväällä ja syksyllä.

– Pitkä, viikkoja kestävä vaellus on minulle ennen kaikkea mahdollisuus irrottautumiseen, rauhoittumiseen ja mahdollisuus omaan aikaan. Vaellusviikkojen aikana kuljettu matka saattaa olla yhteensä 600–1200 kilometriä. Silti se ei vaadi huippu-urheilijan kuntoa. Päivämatkat kevyen rinkan kanssa jäävät keskimäärin 18–25 kilometriin, josta normaalikuntoinen selviytyy mainiosti, Pernu kuvailee.

Tilaisuudessa annetaan käytännön ohjeita ja vinkkejä vaellusta suunnittelevalle ja siitä haaveilevalle. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.   

Jyväskylän kaupunginkirjasto Facebookissa
Keski-kirjastojen verkkokirjasto – Jyväskylän tapahtumat