Kirjaillassa käsitellään selkokirjoja maanantaina 8.4. klo 18.00. Vieraina ovat selkomukauttaja, suomen kielen opettaja Hanna Männikkölahti ja kirjailija Sanna-Leena Knuuttila. He esittelevät selkokirjallisuutta ja kertovat omasta työstään sekä selkokielen merkityksestä.

Lisätietoja: 

Hanna Männikkölahti 
hanna.mannikkolahti[at]gmail.com 

Anna Kainulainen 
kirjastonhoitaja 
Jyväskylän kaupungin pääkirjasto
anna.kainulainen[at]jyvaskyla.fi 
p. 014 266 4138 

Sanna-Leena Knuuttila on julkaissut kaksi kirjaa selkokielellä, Ne lensivät tästä yli (Reuna, 2017) ja Minä odotan sinua (Reuna, 2018). Ne lensivät tästä yli -teos kertoo talvisodasta kotirintamalta nähtynä. 19-vuotias Hilkka alkaa kirjoittaa päiväkirjaa sodan syttyessä ja odottaa malttamattomana Veikon kirjeitä rintamalta. Minä odotan sinua -teos jatkaa Hilkan ja Veikon tarinaa sijoittuen vuoteen 1941. 

Hanna Männikkölahti on mukauttanut selkokielelle useita kirjoja, uusimpana Miika Nousiaisen romaanin Juurihoito. Seuraavaksi Männikkölahti selkomukauttaa Eve Hietamiehen suositun Yösyöttö-kirjan. 

Selkokieli helpottaa lukemista 

Selkokieli on yleiskieltä helpompaa suomen kieltä. Selkokielessä kieltä on mukautettu sisällöltään, sanastoltaan ja rakenteeltaan luettavammaksi ja ymmärrettävämmäksi kuin yleiskieli. Selkokielestä on hyötyä esimerkiksi suomea opiskeleville, ikääntyneille ja heille, joilla on esimerkiksi neurologisista syistä vaikeuksia lukea tai ymmärtää yleiskieltä. Selkokieli ja selkokieliset kirjat sopivat kuitenkin ihan kaikille. 

Kirjailta  
Maanantaina 8.4. klo 18.00 
Pääkirjaston kokoushuone (Vapaudenkatu 39–41, 2. krs)  
Selkomukauttaja Hanna Männikkölahti ja kirjailija Sanna-Leena Knuuttila esittelevät selkokirjoja. Vapaa pääsy. 

Kirjaillat ovat teemallisia kirjavinkkauksia, joissa illan vetäjät esittelevät kirjoja tietystä aiheesta. Osallistujien ei tarvitse lukea etukäteen mitään kirjaa, vaan paikalle voi tulla vain kuuntelemaan. Aikaa jää myös keskustelulle. 

Kaikki kirjaston toimipisteiden kirjaillat ja lukupiirit.