Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden 2019 teatteriteko-finalistit on valittu. Esiraati valitsi yleisöäänestykseen viisi finalistia: Näyttelijä Anneli Karppinen roolityöstään näytelmässä Päivänsäteet, näyttelijä Jouni Salo rooleistaan näytelmissä Päivänsäteet sekä Supernaiivi, lavastaja Karmo Mende lavastuksista näytelmissä Päivänsäteet ja Merten gorilla, Supernaiivi-esityksen työryhmä ja koulukiusaamisen vastainen #kukaaneioleluuseri -kampanja.

Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan äänestyskupongilla tai sanomalehti Keskisuomalaisen verkkosivuilla osoitteessa www.ksml.fi/teatteriteko. Äänestyskuponki ja ohjeet löytyvät myös sanomalehti Keskisuomalaisen perjantain 29.3. lehdestä, lisäksi kupongin voit täyttää Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälän läheisyydessä. Äänestäjät osallistuvat myös arvontaan, jossa on palkintoina lahjakortteja teatteriin sekä sanomalehti Keskisuomalaisen lahjoittamia palkintoja. Äänestys päättyy 21.4. ja voittaja julkistetaan kaupunginteatterilla lauantaina 27.4. järjestettävässä Glamour & Glam goes Hollywood -tapahtumassa.

Voittaja palkitaan Muusa-patsaalla
Jyväskylän kaupunginteatterin vuoden teatteriteko -maininta on jaettu vuodesta 2015 alkaen. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Muusa-patsaalla, jonka on suunnitellut kuvanveistäjä Martti Virtanen. Mystistä muusahahmoa esittävä pronssiveistos on kiertopalkinto, jota säilytetään Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiössä. Patsaan jalustaan kiinnitetään vuosittain voittajien nimilaatat. Voittajat saavat omakseen veistoksesta valmistetun kipsivaloksen. Erikseen voidaan jakaa myös erikois-Muusa elämäntyöstä. Palkinnon valintaprosessin kautta tuodaan esille teatterin tekemisen monipuolisuutta. Tänä vuonna finalistit valinneeseen esiraatiin kuuluivat palkinnon lahjoittajatahon edustaja Seppo Salmi, toimittaja Anni Kettunen sekä yleisön edustajat Hille Aulio ja Miika Vaarakallio.