Kumppanuusfoorumi on kaikille avoin Jyväskylän lapsiperhepalveluiden ja toimintojen yhteinen uudistamisen areena.

Invalid Scald ID.

Järjestyksessään toisessa Kumppanuusfoorumissa 11.3. keskustelua jatkettiin ensimmäisessä foorumissa esiin nousseista aiheista – harrastamisesta, vanhemmuudesta, liikkumisesta ja tiloista.

Keskusteluissa toivottiin eri-ikäisten lasten ja ei-tavoitteellisen, ns. höntsä-liikkumisen mahdollisuuksien lisäämistä.
– Samalla pohdittiin sitä, onko lapsen aina harrastettava jotain ja mikä ylipäätään on harrastamista, valottaa perhekeskustyöntekijä Sari Paananen foorumin keskusteluja.

Eri asuinalueiden erilaiset ja eri sukupolvia yhdistävät kohtaamispaikat nähtiin tärkeinä vuorovaikutuksen areenoina ja niitä toivottiin lisää.

– Kumppanuusfoorumissa esiin nousseita toiveita ja kehittämisideoita viedään eteenpäin eri organisaatioissa. Myös alueelliset perhekeskusverkostot edistävät oman alueensa ideoiden käytäntöön saattamista. Esimerkiksi Perhekompassiin tullaan kokoamaan alueiden kohtaamispaikat helposti löydettäviksi, Sari Paananen kertoo.

Tilaisuudessa keskusteltiin myös siitä, kuinka tuttuja eri palvelut ja toiminnat ovat osallistujille.
– Uudemmista toimintamuodoista, kuten esimerkiksi alueellisesta perhekeskusverkostotoiminnasta oltiin uteliaita kuulemaan lisää sekä osallistumaan niihin, selvittää perhekeskustyöntekijä Tiina Tuukkanen tyytyväisenä.

Kumppanuusfoorumissa aikuisilla ja lapsilla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittää palveluja vuorovaikutteisesti. Kumppanuusfoorumi kokoontui nyt toista kertaa kaupunginkirjastolla. Seuraava Kumppanuusfoorumi järjestetään syksyllä 2019.

Kooste illan keskusteluista löytyy Perhekompassista.

Kumppanuusfoorumin järjestämisestä vastaavat Jyväskylän perhekeskusverkostotoimijat, joilla tarkoitetaan muun muassa neuvolaa, varhaiskasvatusta, koulua, perheneuvolaa, kotipalvelua, perheohjausta, perhekerhoja ja harrastustoimintaa.

https://www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/perhekompassi

Lisätietoja:

perhekeskustyöntekijä Sari Paananen, p. 014 266 4870, Jyväskylän kaupunki
perhekeskustyöntekijä Tiina Tuukkanen, p. 014 266 1849, Jyväskylän kaupunki