Yliopistonkadun saneeraus välillä Vaasankatu – Cygnaeuksenkatu on käynnistymässä. Työt aloitetaan maalis-huhtikuun vaihteessa Vaasankadun liittymän kohdalta

Saneerauksen infotilaisuus ti 26.3. klo 18-19 kaupunginkirjaston monitoimitilassa (3. kerros)

Töiden edetessä työmaa siirtyy Vaasankadulta Yliopistonkadulle Harjun puoleiselle ajoradalle. Katusaneerauksen yhteydessä Jyväskylän Energia Oy uusii vesijohtoverkostoa.

Valmistelevana työnä Yliopistonkadun keskikaistalta poistetaan puut viikolla 13. Uusien keskikaistojen istutukset toteutetaan myöhemmin syksyllä.  Hanke valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Katutyömaa tulee hidastuttamaan liikennettä. Autolla kulkevia työmatkalaisia kehotetaan harkitsemaan mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisen reitin käyttöä.

Liikennejärjestelyt muuttuvat

Saneerauksen tarkoituksena on muuttaa Vaasankatu kaksisuuntaiseksi Kauppakadun ja Yliopistonkadun välillä. Vaasankadun ja Yliopistonkadun liittymän alueelle tehdään kaistajärjestelyt siten, että Kauppakadun suunnasta ajettaessa on mahdollista jatkaa sujuvasti Voionmaankadun ja Yliopistonkadun suuntiin.

–  Vaasankadun yläosan kaksisuuntaiseksi muuttamisen ohella jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kannalta merkittävin muutos on pyöräkaistojen rakentaminen molemmille puolille Yliopistonkatua, kertoo rakennuttajainsinööri Erja Mutanen.

Vaasankatu yksisuuntainen kesään saakka

Vaasankatu säilyy yksisuuntaisena kesään asti, ja Yliopistonkadulla liikenne on kaksisuuntainen koko katuremontin ajan. Kadunvarsipysäköinti päättyy Vaasankadun ja Yliopistonkadun varressa. Pysäköintipaikkoja on Harjun kupeessa olevalla pysäköintialueella, Vaasankadun ja Yliopistonkadun kulmauksessa sijaitsevalla pienellä pysäköintialueella sekä sivukaduilla.

Rakennushankkeesta järjestetään infotilaisuus ti 26.3. klo 18-19 kaupunginkirjaston monitoimitilassa (3. kerros) os. Vapaudenkatu 39-41.