Jyväskylän kaupunki palkitsi vuonna 2018 menestyneitä jyväskyläläisiä tai jyväskyläläisiin urheiluseuroihin kuuluvia yksilö- ja joukkueurheilijoita kaupungintalolla tiistaina 19.3. Kaupunki palkitsi juhlavan illan aikana viime vuonna Suomen mestaruuden saavuttaneet sekä PM-, EM- tai MM-mitalin saaneet urheilijat. Palkitsemistilaisuuteen oli kutsuttu 286 urheilijaa.

Palkittavat urheilijat saavuttivat viime vuonna vähintään Suomen mestaruuden tasoisen menestyksen 38 eri lajissa hip hop-tanssista rugbyyn ja perhokalastuksesta futsaliin. Se on huomattava määrä lajeja, mikä kertoo monipuolisesta lahjakkuudesta ja urheilullisesta innostuksesta. Se kertoo osaltaan myös kaupunkimme laaja-alaisesta urheiluseuratoiminnasta ja hyvistä harjoitteluolosuhteista, todellisesta liikuntapääkaupungista.

Kansainvälisesti menestyneille stipendit

Kaupungin palkitsemissäännön mukaisesti olympialajien yleisissä sarjoissa vuonna 2018 kansainvälisesti menestyneille urheilijoille myönnetään rahastipendit. Palkinnot oli luovutettu urheilijoille jo vuoden 2018 aikana kaupunginjohtajan järjestämissä palkintokahvitilaisuuksissa. Stipendin ovat saaneet naisten jääkiekon olympiapronssijoukkueessa pelanneet jyväskyläläistaustaiset- tai JYPin naisten joukkueen jääkiekkoilijat, Mimosa Jallow uinnin EM-pronssista, Peter Kotilainen ja Mika Kohonen salibandyn MM-kullasta sekä Anttoni Honka jääkiekon nuorten MM-kullasta.

Kaupungin palkitsemissäännön mukaisesti kaupunginjohtaja voi harkitsemallaan tavalla muistaa myös muista urheilusaavutuksista. Kaupunginjohtaja on muistanut vuonna 2018 JYPiä CHL-mestaruudesta sekä Kirittäriä pesäpallon suomenmestaruudesta.  

Illan tilaisuuden juonsi Arvo Vuorela. Juhlapuheen palkittaville urheilijoille piti kaupunginjohtaja Timo Koivisto sekä urheilijan puheen piti kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen. Juhlatilaisuuden ohjelmasta vastasivat lapsikuoro Vox Aurea sekä Jyväskylän voimistelijat ry:n Sofia Kuokkanen ja Siiri Salminen rytmisen voimistelun esityksillään.

Lisätietoja

Anna-Leena Sahindal, suunnittelupäällikkö
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[at]jkl.fi