Pääkirjaston lastenosastolla juhlistetaan 175 vuotta sitten syntynyttä Minna Canthia, joka on jättänyt vahvan kädenjäljen Suomen historiaan ja tasa-arvon kehitykseen.

Lisätietoja:

Sanna Pelliccioni, kuvittaja, p. 040 068 8830, sanna.pelliccioni[at]hotmail.com
Kaupungin pääkirjasto, lastenosasto, p. 014 266 4113, kirjasto.lastenosasto[at]jyvaskyla.fi

Lastenosastolla esillä oleva Minna! -näyttely perustuu kirjailija Leena Virtasen ja kuvittaja Sanna Pelliccionin kirjaan Minna! Minna Canthin vaikuttava elämä ja uskomattomat teot (Teos 2018). Näyttely koostuu Sanna Pelliccionin originaaleista kirjan kuvituksista, Leena Virtasen teksteistä, osallistavista kysymyksistä sekä Minnan sitaateista.

Minna oli melkoinen supernainen: seitsemän lapsen yksinhuoltaja, menestynyt liikenainen, tuottelias näytelmäkirjailija, rohkea keskustelija, sanomalehtinainen ja asioiden alullepanija. Rohkealla työllään hän on vaikuttanut jokaisen nykysuomalaisen elämään.

”Kaikkea muuta, kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää”

Minnalla oli lausahduksia, jotka yhä elävät ajassamme. Näyttelyn yhteydessä kävijä voi inspiroitua Minnan sitaateista ja keksiä oman sitaatin huoneentauluksi. Tiesitkö muuten, että yhteiskunnallisen vaikuttamisen lisäksi Minna rakasti kahvia? Yksi hänen hupaisimmista sitaateistaankin liittyy kahviin: ”Siihen päätökseen olen tullut, että kaikki juominen, yksin vedenkin, on vahingollista. Poikkeuksen tekee vain kahvi.”

Lauantaina 23.3. klo 10–15 pääkirjastossa vietetään Jyväskylän päivien päätapahtumaa. Talossa on silloin runsain mitoin ilmaisohjelmaa. Lapsille on esityksiä, satuja ja työpajoja, kuten Minna! -näyttelyyn liittyvä sanataidetyöpaja klo 12–15. Tervetuloa juhlistamaan kaupunkimme syntymäpäivää pääkirjastoon!

Minna! -kuvitusnäyttely

Jyväskylän pääkirjasto / lastenosasto (Vapaudenkatu 39–41, 2. krs)
Ma–pe klo 9–20, la klo 9–16
Näyttely avoinna 13.4.2019 saakka.