Vuoden 2018 Alvari-tunnustus Crazy Town Oy:n toimitusjohtaja Mikko Markkaselle

Alvari 2018-palkittu Mikko Markkanen

Jyväskylän Nuorkauppakamari ry ja Jyväskylän kaupunki myöntävät Alvari-tunnustuksen henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt Jyväskylän elinkeinoelämää ja tehnyt kaupunkia tunnetuksi Suomessa ja kansainvälisesti. Vuoden 2018 Alvari-tunnustus on Manalan Pajan suunnittelema ja seppien Markus Aholan ja Miikka Tammiston toteuttama takorauta- ja terästeos.

Vuoden 2018 Alvari-tunnustus on myönnetty Crazy Town Oy:n toimitusjohtaja Mikko Markkaselle.

Crazy Townin yksi perustaja, toimitusjohtaja Mikko Markkanen on tehnyt sinnikkäästi työtä yrittäjien ja etätyöläisten yhteisön Crazy Townin kanssa jo vuodesta 2002. Uudet upeat tilat Jyväskylän keskustassa on avattu muutama kuukausi sitten. Toiminta on laajentunut jo Tampereelle, Hämeenlinnaan ja Poriin. Kovat kasvusuunnitelmat kertovat myös rohkeasta riskien ottamisesta ja Crazy Town –mallin kiinnostavuudesta myös kansainvälisesti, mm. Itämeren ympäristössä.

Crazy Town ei tarjoa yrityksille ainoastaan tiloja vaan paikan kasvaa ja kehittyä yhdessä muiden yrittäjien ja organisaatioiden kanssa. Sen jäsenistä yhä useampi on kansainvälistyvä yritys, joille uusien yhteistyökumppanuuksien ja aktiivisten verkostojen kautta tarjotaan hyvä mahdollisuus skaalata liiketoimintaa maailmalle. Koko yhteisö viestiikin aktiivisesti Jyväskylästä yrittäjämyönteisenä kaupunkina.

- Uskon, että yrittäjänä voin vaikuttaa huomattavasti sekä lähiympäristööni että oman kotikaupunkini menestykseen. Uuden entistä huomattavasti suuremman yksikön avaaminen Kävelykadun varteen pitää sisällään kaksi pääsanomaa. Jyväskylän keskusta on ollut ja sen tulee olla kaupunkikulttuurin ja kaikenlaisen toiminnan ydin. Tällä hetkellä se vain muuttaa muotoaan kaupan keskittymästä kohti palveluita ja tekemistä. Toisaalta mikroyritykset ja niissä tehtävä asiantuntijatyö tarvitsevat keskittymän, jossa tämän sektorin osaamista tehdään näkyväksi ja sen merkitys nähdään selvemmin. Näiden tavoitteiden eteen on hyvä taistella, sanoo toimitusjohtaja Mikko Markkanen.

Alvari-tunnustuksia on jaettu vuodesta 1987 alkaen

Jyväskylän nuorkauppakamari ry on nuorten aikuisten verkostoitumis- ja kouluttautumisjärjestö. Järjestön periaatteita ovat johtajuus, yhteiskunnallinen vaikuttaminen sekä kansainvälisyys. Jyväskylän kaupungin kanssa yhteistyössä annettavalla Alvari-tunnustuksella Jyväskylän nuorkauppakamari haluaa palkita Jyväskylää tunnetuksi ja vetovoimaiseksi tehneitä elinkeinoelämän vaikuttajia.

Ensimmäisen palkinnon saaja oli matkailupäällikkö Risto Reivi. Viime vuosien palkitut ovat olleet ralliautoilija Mikko Hirvonen, Kasvun Roihu Oy ja vuoden 2016 tunnustuksen sai Startup Coach Markus Mäntynen. Muita tunnustuksen saajia ovat olleet mm. Seminaarinmäen Mieslaulajat eli Semmarit, ralliautoilija Tommi Mäkinen, kaupunginjohtaja Pekka Kettunen, maaherra Kalevi Kivistö, professori Lea Pulkkinen, professori Pekka Neittaanmäki, toimitusjohtaja Ritva Nirkkonen, toimitusjohtaja Matti Häll, yrittäjä Sami Penttilä/Penaudio Oy, JYP, Tiimiakatemia/Partus Oy, rallilegenda Simo Lampinen, Jelmu ry, Nordic Business Forum ja sarjayrittäjä Lennu Keinänen.

Lisätietoja Alvari-tunnustuksesta:
Jyväskylän Nuorkauppakamari, puheenjohtaja Susanna Hämäläinen, puheenjohtaja, Jyväskylän Nuorkauppakamari, puh. 040 588 1368, susanna.maaria.hamalainen[at]gmail.com
Mikko Markkanen, toimitusjohtaja, Crazy Town Oy 040 758 8712, mikko.markkanen[at]crazytown.fi
Jyväskylän kaupunki, kaupunginjohtaja Timo Koivisto, puh. 014 266 1501

Yrittäjyyden edistäjä 2018 –tunnustus projektipäällikkö Pirkko Flinkmanille

Yrittäjyyden edistäjä 2018 -palkittu Pirkko Flinkman

Yrittäjyyden edistäjä -tunnustus on Jyväskylän, Jyvässeudun ja Korpilahden yrittäjäjärjestöjen yhdessä myöntämä tunnustus ja se myönnetään vuosittain yksityishenkilölle tai yhteisölle, joka on omassa työssään tai toiminnassaan merkittävästi edistänyt myönteisen yrittäjyysilmapiirin kehittymistä tai parantanut yrittäjien menestymisen mahdollisuuksia Jyväskylässä.

Tunnustus on myönnetty vuodesta 2013 lähtien. Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet Pekka Utriainen, Jaakko Selin, Marjo Laine, Sarita Humppi, ja Jyväskylän perusopetus.

Vuoden 2018 yrittäjyyden edistäjä tunnustus on myönnetty Jyväskylän kaupungin projektipäällikkö Pirkko Flinkmanille.

Pirkko Flinkman on suunnitelmallisesti aktiivisella ja pitkäjänteisellä toiminnallaan ollut kehittämässä keskustan alueen elinvoimaisuutta. Jyväskylän keskustan kehittämishanke on hänen johdollaan huomioinut keskustan yrittäjien tarpeet sekä huolet ja pyrkii viemään keskustaa uudelle vuosikymmenelle

- Jokainen meistä tietää, millainen merkitys on elinvoimaisella ja elävällä keskustalla kaupungin imagon kannalta. Jyväskylässä tarvitaan tällaisia ihmisiä, jotka innovatiivisuudellaan ja yrittäjämaisella asenteella tekevät omaa työtään hyvässä yhteistyössä alueen yritysten ja yrittäjäjärjestöjen kanssa, sanoo Jyväskylän yrittäjien puheenjohtaja Maarit Venäläinen.

Lisätietoja Yrittäjyyden edistäjä –tunnuksesta
- Jyväskylän Yrittäjät ry, pj Maarit Venäläinen, puh. 0407379138
- Korpilahden Yrittäjät ry, pj Seppo Turunen, puh. 0400245537
- Jyvässeudun Yrittäjät ry, pj Päivi Leminen, puh. 040 5785873

Asiasanat: