Lisätietoja:

suunnittelija Riikka Polso, p. 014 26 61663, riikka.polso(at)jkl.fi

Jyväskylän päivien kunniaksi kaupunki tarjoaa synttärikahvit vanhuspalveluiden yksiköissä 18.−22.3. Kakkukahvien lisäksi hyvinvointi- ja kulttuurikeskuksissa sekä kuntouttavan päivätoiminnan yksiköissä nautitaan Kulttuurikimaran ohjelmasta. Kaikille avoimissa tilaisuuksissa esiintyvät Kaisa Halmemiehen ja Antti Korhosen duo Woodpecker, kitaristi-laulaja Rolf Wirtanen, tanssija Saga Elgland ja duo Ruuhkavuosi, jonka muodostavat Maria Ojanperä ja Olga Kolari.

Rolf Wirtanen on pitkän linjan artisti, joka trubaduurina on kiertänyt kaikki Suomen kunnat ja päässyt sen myötä Guinnessin ennätysten kirjaankin. Tuokio Lapin tunnelmaa -esitys nähdään kymmenessä vanhuspalvelun yksikössä ja se sisältää Wirtasen mies ja kitara -kokoonpanolla esittämien laulujen lisäksi tarinoita ja valokuvia hänen Lapin vaelluksiltaan.

Woodpecker esittää musiikkia varttuneempaan makuun. Kaisa Halmemiehen ja Antti Korhosen muodostaman duon konsertti kuullaan maanantaina 18.3. klo 10 osana uuden vanhuspalveluiden yksikön avajaistapahtumaa. Keskustan kuntouttava päivätoiminta ja hyvinvointi- ja kulttuurikeskus -yksikkö sijaitsee osoitteessa Vapaudenkatu 48-50.

Ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä esitykset on suunnattu ainoastaan talon asukkaille ja heidän omaisilleen. Niissä vierailevat tanssija Saga Elgland, jonka esityksessä on maistiaisia eri tanssityyleistä, kuten baletista ja flamencosta ja Duo Ruuhkavuosi, jonka kantelekonsertti tarjoaa musiikillisen aikamatkan Kalevalan ajasta nykyhetkeen.

Kulttuurikimaran esitykset aika- ja paikkatietoineen: https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/kulttuuripalvelut/kulttuuripalveluiden-tapahtumia/jyvaskylan-paivat/ohjelma-teemoittain-0

Jyväskylän päivien ohjelma kokonaisuudessaan: https://www.jyvaskyla.fi/paivat

Jyväskylän päivät Facebookissa https://www.facebook.com/Jyvaskylanpaivat/

Maaliskuun 22. päivä tulee kuluneeksi 182 vuotta siitä, kun Jyväskylä sai kaupunkioikeudet. Jyväskylän päivät kutsuu kaikenikäiset kaupunkilaiset tutkimusretkelle omaan kotikaupunkiin, löytämään uusia näkökulmia, tutustumaan paikalliseen osaamiseen ja juhlistamaan syntymäpäiviä yhdessä. Jyväskylän päivät -tapahtumaa vietetään Jyväskylän kaupunginkirjastolla 23.3. Hyvinvointia kulttuurista -teemalla.